חייבת עצה דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבת עצה דחוף
    מירי
    07/11/2012

יש לבתי בכיתה ילדה שבהיותה בכיתה ו' היא הצהירה שהיא תהרוס לבתי את החיים מתוך קינאה.היום הן בכיתה ט' והילדה פשוט לא מרפה. היא מרחיקה מבתי כל אדם קרוב שהיא רק יכולה. פעמיים הרחיקה חברות שהיו מאוד קרובות לבתי וממש הסיתה אותן עד כדי שינאה.
    כשהיה לבתי חבר בכיתה ו' היא מצאה גורם שלישי (מישהי שהחבר היה ידיד שלה), המציאה דברים על בתי ושיכנעה את הילדה להפריד ביניהם לבסוף הם אכן נפרדו עם שברון לב ענק לשניהם.
    עד לפני חודש היה לבתי חבר. הילדה עצמה לא הכירה אותו, אך הכירה ידידה מאוד קרובה שלו וכנראה שהשפיעה עליה להפריד, שכן אותה ילדה פנתה אתל החבר ופשוט ביקשה ממנו להיפרד מבתי בטענה שהוא ממש סובל. הוא אמר שהוא מאושר וטוב לו ,אבל היא לא הרפתה. הוא הפסיק לדבר עם אותה הילדה, אך היות שהיא בחברה של כל החברים שלו היא הצליחה לעשות זאת דרך החברים.ומכאן הדרך כבר הייתה קצרה.(החברה האובססיבית משתמשת הרבה במילה "כולם" כמו כולם אומרים את זה, אף אחד לא מבין איך אתה עדיין איתה וכאלה...גם משפטים כמו אני דואגת לך- נשמעו גם עם החבר הקודם)
    בנוסף, היא מאחלת לבתי שתמות ,בתי היא ילדה מאוד יפה ומאוד מחוזרת ע"י בנים. היא תלמידה מצטיינת וייתכן שמעוררת קינאה. אך מדובר פה במשהו שנראה לי חולני ואני מאוד מודאגת.
    לא מעוניינת לשתף את ביה"ס,מה לעשות????????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייבת עצה דחוף

הוספת תגובה

• חייבת עצה דחוף - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    07/11/2012

שלום לך,
    צר לי על הדברים שאת מתארת. זה נשמע מאוד לא פשוט. לא ציינת איך בתך מרגישה עם ומול התנהגותה של נערה זו...
    איני יודעת מדוע את לא רוצה לערב את בית הספר. זו דרך טובה להזמין את הוריה של הנערה לשיחה ואולי אפילו להפנותם לטיפול (פרטני למשל - עבורה). יש בהתנהגות שאת מתארת הרבה נקודות מדאיגות, ואם הייתי במקומם הייתי בהחלט חוששת...
    מעבר לכך, קשה לי לחשוב על משהו פרט להתעלם או - לחילופין - לכתוב בפייסבוק לכל החברים הודעה כלשהי ביחס אליה. מה שעלול להוות "הצהרת מלחמה" והגררות למאבק בלתי פוסק.
    לסיכום, בית הספר או שיחה ישירה עם הורי הנערה (אם זה אפשרי בכלל) הינם הדרכים היותר נכונות להתמודדות. נכונות, אך לא בטוח שאפשריות... תלוי בך ובשיקול דעתך. חשוב גם לשתף את בתך ולהתייעץ עמה לגבי הצעדים הבאים שתנקטו.
    בהצלחה,

ד"ר נלי שטיין Ph.D
    מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
    מתמחה בטיפול מיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו