ההורים לוחצים עליי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההורים לוחצים עליי
    חסוי
    11/11/2012

ההורים שלי לא מרשים לי לצאת מהבית עם חברים רק פעם בשבוע, וגם אז אני חייב לחזור עד 11 מקסימום!! אמא שלי כל הזמן אומרת שיש לימודים ואני צריך לישון מוקדם למרות שגם כשאני יוצא מהבית אני תמיד ערני בלימודים למחרת והיא פשוט לא קולטת את זה!!!
    היא לא נותנת לי את החופש שאני אמור לקבל!! היא מפחדת שאם אני לא אחזור הבייתה מוקדם משהו יקרה לי כאילו אני איזה תינוק בן 3 שלא יודע לדאוג לעצמו!! (באפריל הקרוב יהיה לי 16...)

חייב עזרה!!!!!
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ההורים לוחצים עליי

הוספת תגובה

• ההורים לוחצים עליי - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    12/11/2012

שלום לך,
    אני מבינה ללבך אבל שואלת גם את עצמי האם אתה זוכר שכוונות אמך הן טובות? יש לה תפיסה אחרת לגבי ערנות ולימודים, אבל היא גם לא לגמרי טועה (דע שבזמן השינה את צומח לגובה, ואכן כמה שנדמה לך שאתה ערני הרי ששעות שינה אכן תורמות המון לעירנות ולמחשבה).
    בנוסף אני חושבת שכדאי לשוחח איתה ולהבדיל בין ימי השבוע לבין יציאות של שישי בערב.
    אבל, אני שומעת משהו נוסף. נדמה לי שלאימך קצת קשה לתת לך לגדול, לצאת משליטתה, מה שקוראים "לצאת מהסינור"... יכול להיות?
    אם זו באמת הרגשתך כדאי לשוחח איתה על הרגשה זו. לא על יציאות, זמנים או כל דבר אחר שהם למעשה ביטוי של אותו קושי.
    לעודד אותה קצת להרפות כי היא יכולה לתת בך אמון, יכולה לבטוח בהתנהלות שלך. תבקש ממנה לתת לך סיכוי והזדמנות להוכיח לה זאת בכל מיני דברים קטנים כמו שעות קימה בבוקר וחזרה הביתה בערב, כמו בנוגע לתפקוד הלימודי שלך.
    עודד אותה לעשות זאת כי כך גם ישארו ביניכם יחסים טובים של אמון וביטחון.
    נסה לערב דמות נוספות (אולי אבא) שיכולה לעזור.
    בהצלחה,
    נלי

ד"ר נלי שטיין
    מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
    מתמחה בטיפול מיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו