מוטרדת-אוננות לאחר הפסק מציצת אצבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטרדת-אוננות לאחר הפסק מציצת אצבע
    דורית
    04/01/2013

שלום,
    בתי בת 10.5 הפסיקה למצוץ אצבע לפני 8 חודשים בעזרת פרחי באך.
    לא היה לה קשה, היא התמודדה עם זה יפה, גם בלילה לפני השינה.

לאחרונה, מזה כשבוע הבחנתי שהיא מאוננות לפני השינה. ככה היא נרדמת.
    היא עושה זאת גם אם יש מישהו איתה בחדר, אנחנו, אחיות שלה. זה כמובן מתחת לשמיכה אבל אני שמה לב.
    מטריד אותי שאולי עכשיו היא מענת את עצמה ככה ע"י אוננות. שהיא לא תוכל לישון בלי זה.

והאם להעיר לה שלא תעשה כשיש מישהו בחדר אפילו שהא חושבת שאף אחד לא יודע. ואם כן איך להגיד?

תודה.
    דורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מוטרדת-אוננות לאחר הפסק מציצת אצבע - תגובה

שלי ורדי
    06/01/2013

שלום דורית,
    הבת שלך זקוקה לגריה ולרגיעה עצמית. היא למדה לעשות זאת בעיקר דרך הגוף שלה, קודם דרך מציצת אצבע ועכשיו דרך אוננות. זה לא יוצא דופן וזה נורמלי ולא מסמן על שום דבר פתולוגי, אל תדאגי. בסה"כ היא עושה זא בצנעה, רק את שמה לב שהיא עושה זאת מתחת לשמיכה. בעדינות בתזמון נכון תנסי לחדד לה עוד יותר את חשיבות נושא הצנעה והפרטיות. במקביל, מכיון שנראה לי שהיא נרגעת ונרדמת בעיקרדרך הגוף שלה, תנסי לחשוף אותה למצבי רגיעה והירדמות אחרים- למשל דרך קריאת ספר, מוזיקה, דמיון מודרך, נשימות עמוקות, אפילו בלהיות איתה מעט ליד המיטה, למרות שהיא גדולה יחסית, (גם ילדים גדולים צריכים את הקרבה והרגיעה באמצעות נוכחות הורים לפעמים...).מכיון שהיא פונה אל עצמה, אל הגוף שלה לרגיעה,(זו נחשבת התנהגותית נסיגתית של האדם כלפי עצמו) צריך לשים דגש בתמיכה החיצונית שיכולה לעזור לה לעבד חוויות מלחיצות. אני מציעה כי אתם הורים תזמינו אותה לשתף אותכם יותר במה שמלחיץ אותה או לא מובן לה מספיק בחוויות היומיום ותנסו להרגיע אותה בהסברים ובחיזוקים.

בהצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו....

דורית
    06/01/2013

תודה רבה על התשובה.
    לפני שהיא הולכת לישון, היא קוראת לי שאני אהיה איתה לפני שהיא נרדמת, ככה זה היה מאז ומתמיד. אנחנו מדברות מעט, אני אומרת לה לילה טוב ואז היא מתחילה. מאז ששמתי לב לזה, פעם אחת נכנסתי איתה למיטה, אמרתי לה שאני רוצה לנוח איתה, בתקווה שהיא תירדם ללא הצורך הזה. כשחשבתי שהיא נרדמה, הלכתי.
    ואז היא התחילה.
    בכל זאת אני אנסה מה שהצעת עם ספר, מוסיקה וכו', ואני מבינה שאני לא צריכה כ"כ לדאוג אבל אולי להיות עם יד על הדופק.

עזרת לי מאוד.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו