מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 15חסויה09/01/2013
שלום רב ..בתי בת ה15 ילדה מאוד נבונה ביישנית ומוכשרת מצטיינת בלימודים ומשקיעה רבות על כך..מלאה חברות מהבחינה הזאת אנחנו רגועים .
הבעיה היא ביני ובינה הקשר מאוד רפוי אין בכלל מגע ליטוף נשיקה זה לא קיים כבר שנים ולי זה מאוד כואב וקשה כאחד ככל שהזמן עובר זה קשה יותר .(גם מצידי לגשת לחבק זה קושי) ..אין לה את הרצון לכך ..ובנוסף הדיבור שלה אלינו ההורים הוא בציווי (חייבים לה הכל וכל הזמן).
בעוד כמה ימים היא חוגגת יום הולדת וכמובן שהיא דורשת מאיתנו לשדרג לה את הנייד לאייפון 5..ברור שאנו מסרבים ..וכל ערב יש בבית סרט טורקי צעקות בכי .טוענת שאנחנו הורסים לה את היום המיוחד בזה שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה..מאוד מקנא מאח שלה החייל (אין לו אייפון) טוענת שקונים לו הכל .
אני גם חייבת לציין שבבית היא לא עושה כלום אבל ממש כלום אפילו לא מרימה את צלחת האוכל שלה ..ותודה שפעם ביום היא מורידה את הכלבה!!!
מאיפה מתחילם ??מה עושים ??אני לא רוצה לאבד אותה ..חשוב לי שיהיה קשר טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 15 - תגובה
ד''ר נלי שטיין09/01/2013שלום לך,
אפשר לחוש את כאבך דרך הטקסט שכתבת. אני מבינה שאתם כהורים (ואת כאם) משתדלים רבות למען בתכם. יחד עם זאת ואיני יודעת למה משהו חסר בחוויה של הבת. התובענות, התחושה שאחיה מועדף, המסר שחור-לבן של הכול או כלום - מעידים על כך. היות שמדובר בתחושה עמוקה איני חושבת שיש להיכנע ולקנות לה איפון 5. פה לא ימצא פתרון..לא ציינת כיצד נוצר המרחק ביניכן ואיך יחסיה עם אביה. בכל מקרה אני מציעה ללכת ולטפל בקשר או דרך טיפול משפחתי או בעזרת טיפול דיאדי (בו שתיכן משתתפות). זה מספיק חשוב וכואב וכדאי להשקיע משאבים בכיוון זה.
בהצלחה,
נלי
ד״ר נלי שטיין
מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה10/01/2013תודה על התשובה..
הריחוק ביני ובינה בערך כארבע שנים אולי קצת יותר איני יודעת מה גרם לכך..
חשוב לציין שהיא מתקשרת לידע אותנו שסיימה ללמוד או שקיבלה ציון כזה או אחר
בערב מספרת איך עבר עליה היום ..אך יש לה שעות שהיא מתהפכת עלינו ונוצרת מצוקה של חוסר נעימות בבית כלפי כולם .היא מתבייתת על מטרה ועד שלא משיגה אותה לא מרפה
הקשר עם אביה הוא טוב ..(ולרב החפירות אליו)הוא דווקא מנסה לחבק לנשק אך היא דוחפת אותו ..
אחיה חייל ועובד איתנו כשהוא יכול מקבל שכר על כך ולכן היא חושבת שהוא מקבל הכל.. אך הוא ..עובד..וגם נותן הרבה יותר ממנה .
בעבר עשיתי איתה טבלת משימות בבית שהיא תימחרה אותה ..וכל סופש קיבלה שכר על כך ..(חסכה כסף וקנתה לעצמה טבלט)וזה פסק מרצונה..
זהו נגמרו המילים לא יודעת איך לרצות אותה אין לי כוחות נפש אני גם לא חושבת שכל מה שהיא רוצה היא צריכה לקבל!!!כלום לא טוב לה כל הזמן מתלוננת ..אני מקווה שזה רק הגיל הזה ולא ימשך לנצח..אוף
סליחה על הטקסט הארוך ותודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הבת המתבגרת - המשך
ד"ר נלי שטיין10/01/2013בוקר טוב,
קראתי את המשך הודעתך ודבריך מעלים כי משהו בהיבט הרגשי של יחסי בת הורים פחות בא לידי ביטוי. התמחור, העשייה הקונקרטית, חשיבת ה"קח ותן" - מעידים על כך. לבתכם יש כוחות לפעול, אך איני יודעת מה באמת קורה בעולמה הרגשי (ולהערכתי גם אתם לא כל כך יודעים). הייתי מציעה שלגבי הקושי בקרבה, במגע, יש לערוך ברור גם כן.
אני חוזרת ומציעה שתבררו לגבי אפשרויות טיפול, כולל טיפול פרטני עבורה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)