מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשךלילי19/01/2013
מאז זה נורא מרגיז אותי אם היתה איתו בעבודה לא איכפת לי להפך שלא תהייה לבד.
אבל אני לא רוצה שהיא תהייה עם הידידיה שלו למרות שהבת שלי מבסוטית ונראה שהיא אוהבת אותה קרה שרבנו אז הבת שלי כתבה לה שהיא מתגעגעת אליה(גם משהו שאיכזב אותי אצל ביתי רבנו אז היא מתגעגעת אליה מי היא בכלל?)דיברתי עם הפרוד שלי שיקח אותה מהבית שלא תפריע לו בעבודה אז הוא אמר היא כבר לא מפריעה לי בעבודה ,הוא לא יודע שאני יודעת עליה ואני לא יודעת מה לעשות בינתיים היא נקשרת אליה והילדה מוקסמת ממנה.
צריך גם לקחת בחשבון שאיתי יש לבת שלי יותר תקלים ומריבות כייוון שהידידה הזו תמיד מחייכת וקונה והיא לא מחנכת ולא נותנת עונשים שצריך וגם אבא שלה לא נותן עונשים ,הם הולכים מטיילים הולכים להוריו הכל בסדר .
זה כל כך לא פייר הלוואי ומישהו היה מבין מה אני מרגישה היא מוחקת הודעות שהיא מתכתבת איתו לפעמים מדברת בשקט בעיקר על עיניין הידידה שלו כל הזמן אומרת כמה היא מתגעגעת אליו והוא כאילו אלוקים שלה ואני מה?
שלא תבינו לא נכון היא אוהבת אותי ואומרת זאת אבל בכל זאת כאילו אותו יותר ולא אני לא ילדה קטנה ולא קנאית אבל זה לא מובן אבא בישל ככה ואיזה טעיייםםםם ואבא ואבא וידידיה של אבאאאא ואני מהההה???
אני זו שמשקיע ה מעל הכל ובסוף הוא הוא והוא......
ואני במצב רגיש כי אם אני מחנכת והיא לא קלה ונוצר ויכוח לא נעים בנינו היא יש אומרת לא כיף לי בבית אצל אבל יותר כיף זה מתסכל אז מה אני לא יעניש אותה שצריך ולא יחנך אותה?
לפני כמה זמן שלא דיברתי איתה יום שלם כי רציתי שתתחנך צעקה עלי וכו' אז היא התכתבה עם אבא שלה והידדיה שלו וכתבה לה שהיא אוהבת אותה ומתגעגעת אליה והידדיה שלו עשתה פיצה ואמרה לה שהיא תעשה לה ואם היא רוצה עם עגבניות או בלי?
אני זו שמשקיעה מחנכת ואוכלת לא רוצה להגיד מה...
וגם הילדה מאכזבת ממש כפויית טובה היא הכל בשבילי ואני ככ מאוכזבת ממנה.
לא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג הייתי רוצה שתעזרו לי .וכאן בפורום . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
שלי ורדי20/01/2013שלום לילי,
אפשר להבין מדברייך שקשה לך, את מאויימת מכך שבתך תפנה אהבה לאביה ותתרחק ממך.. לדעתי, את מאוימת בלי סיבה אמתית כי אין תחליף לאמא בלב של ילד והיא לא תתקשר לאף חברה של אבא, כפי שנקשרים לאימא.
הבת שלך מבינה את הפחד שלך ומנסה לעשות לך מעט מניפולציות, כך נדמה לי.
חשוב לי שתדעי שילדים שלא גרים עם אחד ההורים, מטבע הדברים מתגעגעים אליו יותר, לא רואים אותו כמובן מאליו ויש להם חרדת נטישה מסוימת, לכן מתנהגים אליו מאד טוב.הקשר איתך עמוק וחשוב וכך היא מרשה להתחצף אלייך ולריב איתך.
מה שאני מזהה כלא תקין, זה חוסר השיתוף הפעולה בינך לבין בעלך לשעבר על גידול וחינוך הילדה. נדמה שאתם לא מפרגנים או מגבים אחד את השני כשצריך ומאפשרים לבת שלכם "לשחק" ביניכם. זה לא לטובתה כמובן כי החינוך כאן לא עקבי.
אני הייתי ממליצה לך לגשת אילו ולשוחח איתו, העובדה שהתגרשתם לא משחררת אותכם מהחובה לנהל ביניכם ו "זוגיות הורית" אחראית למען גידול עקבי ואחיד ברובו כלפי הבת שלכם. בהזדמנות זו הייתי גם ממליצה לך לבקש ממנו ליידע אותך על דברים חשובים חדשים בחיים שלו, כדי שהבת לא תצטרך להסתיר אותם ממך. העובדה שהבת צריכה ברמה מסוימת להסתיר דברים, גורמת לה להשקעת אנרגיה להסתרה, שהיא מיותרת ומזיקה. ומצד שני, מבחינתך את צריכה להבין שלא נכון להשתמש בילדה כדי לדעת פרטים על אבא שלה. זה מעמיד אותה במצב לא בריא של דילמת נאמנויות והיא רוצה להיות נאמנה לשניכם. יש ילדים שבוחרים להסתיר בלי שההורים יבקשו מהם כי לא רוצים להיות ביניהם בשום פנים ואופן, וצריך לכבד זאת.
אני לא יודעת האם את יכולה לנהגל שיחה כזו עם אביה של הבת. אני מרגישה אותך מאד רגישה בתקופה הזאת והיה מועיל לזמן מה לקבל הכוונה הורית ותמיכה עבורך כדי לא להמשיך להרגיש מאוימת שמא הילדה תתרחק ממך ותאהב יותר את אביה ואת חברתו.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)