תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים
    אני מיואשת
    20/01/2013

אני אמא לתאומים בני 17.9 עוד מעט בני 18 בן ובת הם לא יוצאים מהבית בכלל למפגשים חברתים או חברים כשאני רק מעלה את זה הם צועקים עלי שאניח להם ויש להם הרבה חברים המצב בבית הפך לבלתי נסבל כי הם כל הזמן בבית מציקים אחד לשני וגם לאח הקטן וכל מה שקורה להם אני אשמה ולאן שאני הולכת הם אחרי רוצים לבוא גם אני מרחמת כי הם כל הזמן לבד אז לוקחת אותם אבל אני מאד עצבנית כשזה קורה כי אני מרגישה חנוקה יום שישי כל הנוער יוצא לבלות ויושב עם חברים והם איתי ועם האבא שלהם יושבים רואים טלויזיה אני ממש במצוקה מה אני אמורה לעשות נסיתי לשאול בעבר אם קרה משהו אם מישהו פגע אבל ישר הם אומרים שלי יש בעיות בראש ואני חופרת.

הצילו...................

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים

הוספת תגובה

• תאומים - תגובה

שלי ורדי
    20/01/2013

שלום לך,
    קודם כל את צודקת בדאגה שלך. די לא שכיח שבגיל הזה הילדים לא מחפשים את חברת בני גילם. מעניין אותי לדעת איך היו קשריהם החברתיים לאורך כל השנים...תמוה שהם בני מין שונה, מה שהיה מנבא התפתחות חברתית שונה עם מסגרות חברתיות נפרדות. ייתכן שסיגלו לעצמם דפוס הימנעותי מחברה מסיבות של חרדה חברתית שהתעוררה בהם פעם או שהם היו כל כך צמודים ומרגישים כל לך מחוייבים אחד כלפי השני שהם לא מעזים לפרוץ לעולמות שונים. זה חומר למחשבה...אולי הם מתנחמים בביחד שלהם.
    מה דעתו של בעלך עליהם, האם גם הוא חושב כמוך ומנסה לעודד אותם לצאת? את מתארת מצב שרק עלייך כועסים רוב הזמן..
    אני מציעה להתייעץ עם הצוות הטיפולי של בית הספר שלהם, אולי הם יקראו להם לשיחה יתצפתו עליהם ועל התנהלותם החברתית בכתות ביתר תשומת לב ויהיה להם מה לחדש לך. בכל מקרה אני ממליצה על כך שאתם ההורים תלכו לייעוץ ראשונישל הדרכת הורים כדי לנסות ביחד עם איש המקצוע להבין את המניעים להתנהגותם המבודדת ולנסות גם לראות אותם גם כבעלי אישיות נפרדת עם צרכים שונים. ממה שאת מתארת, נדמה לי שהם מאד תלותיים בך ובאביהם , הם לא מצליחים להשיג נפרדות תקינה ומצופה מגילם ולשנות את הקשר התלותי הראשוני לקשר בוגר ומאובחן יותר.

בהצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו