מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחות מתבגרת ודפוסי אכילה. שלום רב,מבקשת עצה24/01/2013
אני בת 27, אחות לבת 13 ומודאגת מאוד מהיחסים שבין אמי לאחותי המתבגרת.
אינני מסכימה עם שיטות החינוך שלה במובנים רבים (שכוללות הפעלת סנקציות ואיסורים בכל מצב בו ילדיה אינם מרצים אותה) אך יחד עם זאת אני מודעת לחוסר היכולת שלי "להתערב" ממש.
אמי היא אמא טובה ודואגת, אך בעיניי עושה טעויות רבות שבאות לידי ביטוי בדגש הרב שהיא שמה על "מה יגידו בחוץ" על ילדיה, ובכך למעשה כל השנים ניסתה להפוך אותנו משועבדים לשאיפותיה הבלתי ממומשות, עד לכדי ביטול של רצונותינו האינדיוודואליים.
כבת 27 אני עדיין מתמודדת עם ההשלכות הקשות של ילדות בצלה של אמא שמעמידה את רצונותיה לפני רצונות ילדה. הילדות וההתבגרות שלי היו כואבות ולכן אני מנסה להעניק לאחותי המתבגרת את כל מה שלא העניקו לי- ביטחון ותחושת אמון במי שהיא.
לאחרונה, שיחה עם אחותי זעזעה אותי. הופתעתי אומנם לטובה לגלות שהיא מגיעה לתובנות שאני הגעתי אליהן בגיל מאוחר למדיי (אמירות כמו:"אני מרגישה שאמא משווה אותי לאחרים כל הזמן וזה לא נעים, אני מרגישה שהיא חיה את החלומות שלה דרכי"), אך התאכזבתי לגלות שלמרות שחשבתי שאמי עברה שינוי מהותי בדרך החינוך שלה, אותם הדפוסים ההרסניים עדיין קיימים שם.
בשיחותיי עם אחותי אני מנסה לעודד אותה לבחירה חופשית. אני גם מבהירה מדי פעם כי התנהגויות מסוימות של הוריי שהיא מעלה בפניי אינן תקינות. לעולם, אינני מנסה "להסית" אותה כנגד הוריי באופן ישיר ולעתים אף מצודדת בהם כשאני חושבת שהיא מגזימה (מודעת לחשיבות הגבולות בהתבגרות). אמי לצערי אינה מצליחה להבין שהחינוך שלה ששזור באיומים והפחדות, מביא את ביתה המתבגרת למצב בו היא נאלצת להסתיר ממנה ולשקר לה. לשמחתי, אני יכולה להיות שם בשבילה ולנסות "לאזן" את המצב בכל המובנים, חוץ מבנושא אחד שמאוד קרוב לליבי.
במשפחתנו ארבעה ילדים, כאשר כל השלושה הבוגרים (ואני ביניהם) סבלנו מהפרעות אכילה, מיותר לציין שעל רקע היחסים עם האם. בהתבגרותי אמי התעלמה מהפרעת האכילה שהייתה לי ואף עודדה אותי (לא בזדון, יש לומר) להמשיך לרדת במשקל בדרך אל "המושלמות". בנוסף התכחשה לעובדה שיש לי בעיה ולכן נאלצתי לטפל בעצמי בכוחות עצמי בהיותי מתבגרת (!). אני סבורה בדעתי שגם היחסים שלה עם משקל הגוף שלה ועם אוכל בעייתיים למדיי. בתור מי שלקח לה שנים, שנים(!!!) ללמוד מחדש מנגנוני רעב ושובע מהם, אינני יכולה שלא להתערב בדרך כלשהי בדרך החינוך של אחותי כדי למנוע ממנה סבל מיותר, ונראה שהיא לגמרי בדרך לשם. אחותי מספרת לי שאמי מכריחה את לאכול כשהיא לא רעבה ולא נותנת לה לצאת מהבית אם היא לא אוכלת את האוכל שאמי רוצה שהיא תאכל ובשעות שמתאימים לאמא שלי. נוצר מצב שבו כל קשר בין הרצונות והתחושות של אחותי לגבי הגוף שלה ולתחושת הרעב והשובע מקרי בהחלט היות והיא נתונה לסנקציות. נוכח הקשר הקרוב ביני ובין אחותי, אמי מרגישה מאוימת ולכן שיחה איתה לא באה בחשבון. אני מבקשת מכן כלים להתמודדות שאוכל לתת לאחותי- המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות מתבגרת ודפוסי אכילה. שלום רב, - תגובה
ד''ר נלי שטיין24/01/2013שלום לך,
אומר בתחילה שאני מאוד מתרשמת מעומק התובנות שלך. ניכר כי עברת תהליכים נפשיים משמעותיים. כמו כן מרשימה הנכונות לסייע לאחותך ולנסות להקל עליה את הסבל שאת עברת.
לא הזכרת את אביך ואיני יודעת עד כמה ניתן לפנות אליו להיעזר בו.
את מספרת על דפוסי התנהגות, חינוך ופרשנות שיש בהם קוים כפייתיים והם לכשעצמם מעידים שמאחורי ההתנהלות המבקרת והשתלטנית קיימת אישה מאוד פגיעה. היות שאני מתתקשה להאמין שאמך תהיה מוכנה לעבור שינוי היכולת לעזור לך אינה בלתי מוגבלת.
אפשר לנסות - אולי - לכתוב לאמך מכתב ובו לפנות אל ליבה ולהעלות חלק מהנקודות הכואבות ביותר. אפשרות אחרת היא אולי להיעזר בקרוב/ת משפחה. אפשרות נוספת היא לנסות לשכנע להגיע לטיפול ולו בשביל אחותך.
אני רוצה לקוות שהעובדה שאת התמודדת עם הקשיים (ואולי כך גם אחיך) כמו גם הנוכחות המשמעותית שלך בחיי אחותך יהפכו את הדרך לקצת יותר קלה עבורה.
המון בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנלי,
מבקשת עצה24/01/2013אני מודה לך מאוד על שכתבת. כל מילה בסלע.
לצערי, אבי אינו יכול להיות כרגע כתובת לבעיה זאת.
לאור מה שכתבת, ביחד עם אחותי ננסה להבין מה האופציה המועדפת שלה וכיצד היא מעדיפה לפעול.
רוב תודות וישר כח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאחות הגדולה מבקשת עצה
ד"ר נלי שטיין25/01/2013אוכל לומר רק עוד דבר אחד: מזלה הגדול של אחותך הקטנה שאת נמצאת בחייה!
שיהיה בהצלחה.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)