מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלשולים והקאותאיריס21/02/2013
היי
אני אמא לילדה בת 13 -
זה התחיל עם בעיית שלשולים כשהילדה שלי הייתה קמה בבוקר רצה לשירותים ועקב כך הפסידה המון ימי לימוד בבית הספר
אח"כ נפסקו השלשולים והתחילו הקאות בכל בוקר או בחילות
וגם עקב כך - הפסידה לימודים ונשארה בבית
אציין שעשינו בדיקות דם וכו' והכל יצא תקין
כשניסיתי שבכל זאת תלך לביה"ס למרות שהקיאה בבוקר - היא הקיאה שם מס' פעמים והלכתי לביה"ס להחזיר אותה הבייתה
יש לה בעיה לימודית במקצוע אחד - יכול להיות שהיא בלחץ??
אודה מאוד לתשובתכם ... אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים והקאות - תגובה
שלי ורדי21/02/2013שלום איריס,
בעיות הקאות ובחילות מופיעות יותר בשכיחות על רקע נפשי מאשרבעיות השלשולים. צריך להבין לפי ניסיון העבר, האם סביר שלבת שלך יהיו תופעות פסיכוסומטיות? האם זו דרך להביע את עצמה בעקיפין? ייתכן שהמצב יותר פשוט- אולי היא חוששת להגיע לבית ספר שמא תקיא שם. מצב כזה יכול לגרום לה לרגרסיה, לרצון להשאר בבית. ייתכן ויש לה רווח משני מכך שנשארת בבית ונמנעת מהתמודדות עם המקצוע המלחיץ...
תנסי לדובב אותה, לא כמטרה להביא אותה לבית הספר ולגרום לה לתפקוד, אלא כדי להבין את מכלול רגשותיה. תנסי להיות ישירה, לשאול שאלות בלי שיפוט כדי שתרגיש שאת מתעניינת במה שעובר עליה. תהיי פתוחה להתעניין על כל התחומים בחייה ולא רק בלימודים. ספציפית למקצוע המלחיץ, אולי אפשר לעזור לה באמצעות שיחת הבנה עם המורה או באמצעות שיעורים פרטיים? אם התופעות נמשכות ומדאיגות, הייתי ממליצה גם לחזור לרופא או לגסטרולוג.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)