קשיי הרדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי הרדמות
    מיכל
    21/02/2013

בני בן 13 מתקשה מאד להרדם בלילה. הוא נכנס למיטה בסביבות 21:00 וקורא. ויכול להיות כך עד 4:00 בבוקר. תוך כדי הוא מכבה את האור ומנסה להרדם , לא מצליח, הולך לשרותים, קורא, נהיה רעב וחוזר חלילה. לבסוף הוא נרדם ואז היקיצה בבוקר קשה מאד. אציין עוד שהוא מטופל בריטלין אך גם בימים שהוא אינו לוקח ריטלין הסיטואציה דומה. מה יכולה להיות הסיבה? דרך אגב, הוא אינו חשוף למחשב או טלויזיה לפני השינה, אך מקשיב למוסיקה באוזניות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי הרדמות

הוספת תגובה

• קשיי הרדמות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    21/02/2013

שלום לך,
    אני בהחלט מבינה את הדאגה. פגיעה בשינה מהווה פגיעה גם באיכות החיים הכללית. לא ציינת כיצד הוא קם בבוקר לבית הספר, אך בכל מקרה זה לא פשוט.
    אני חושבת שיכול להיות לכך שילוב של סיבות - פיזיולוגיות/נוירולוגיות ונפשיות. לא ציינת האם התייעצתם עם רופא/ה? בעיקר מי שמומחה להפרעות בשינה. אם לא, אני מציעה לעשות זאת.
    בנוסף, יתכן שכדאי לשקול שינוי המינון של הריטאלין...
    לא פחות חשוב הוא לשקול מתן עזרה נפשית. להערכתי יתכן שיש הרבה "רעש" פנימי, מתחים ומחשבות שמונעים מבנך להירדם.
    עלי להודות שאני מעריכה את העובדה שהוא קורא ולא צופה בטלויזיה ו/או במחשב.
    יחד עם זאת מקווה שנתתי קצה חוט לחיפוש אחר פתרון הולם.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו