סטודנטית עצבנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטודנטית עצבנית
    מישהי
    27/02/2013

שלום רב
    בתי בת ה20 סטודנטית שניה שניה מתגוררת במעונות בתקופת המבחנים היא גם לא מגיעה בסופיי שבוע .
    מזה מספר חודשים אני חשה בשינוי קיצוני אצלה היא עצבנית בוכה הרבה לא ישנה מספיק העלתה במשקל עושה דיאטות התפרצויות זעם על החברים ההורים והאחים הצעתי שנלך לרופא משפחה וזה המליץ על משהו טיבעי ועל טיפול אצל פסיכולוג .
    התחלנו כדורים שהראו הטבה אל לא לגמרי לגביי פסיכולוג אין לה זמן היא לומדת עד שעות מאוחרות ומבחנים ושיעורים.היא הפכה להיות קנאית מכל דבר אנחנו עושים ככל יכולתינו שלא יחסר לה כלום אם היא מקבלת ציון 85 התהפך העולם אם מישהו קנה משהו סוף העולם האמת נמאס לי לשמוע אותה אני מנסה לרצות אותה כל הזמן אבל לא תמיד יש לי יכולת לכל דבר היא מרירה תמיד משווה אותי לאימהות אחרות אני כבר לא יודעת מה לעשות ....אנחנו משקיעים בה המון כסף היא כל כך חכמה אבל לא חכמה להבין חברה קנתה אוטו היא רוצה אוטו היום כבר התעצבנתי ואמרתי שאם קשה לה שתפסיק ללמוד ותצא לעבוד אני לא רוצה ילדה עם תואר ביד אבל שתשתגע
    מה עלינו לעשות אני ואבא שלה כבר אובדי עצות יש עוד ילדים בבית
    תודה מראש
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטודנטית עצבנית

הוספת תגובה

• סטודנטית עצבנית - תגובה

שלי ורדי
    27/02/2013

שלום,
    מתיאורייך את בתך, היא מרשימה כנערה לא בשלה, די תלותית, וכנראה נמצאת במשבר תקופתי. היא אינה יכולה לשאת אותו ומגיבה בהתפרצויות כלפי בני המשפחה. תלונותיה, קנאותיה והתעקשותה מזכירות תקופת התבגרות. לא ציינת אם ההתנהגות הזו איפיינה אותה תמיד או החמירה בתקופה האחרונה.
    ייתכן והחיים העצמאיים במעונות, רחוק מהמשפחה, העמידו בפניה דרישות לעצמאות ולהתנהלות בוגרת שעדיין לא רכשה ולכן חשה לא מספיק טוב עם עצמה.רוב הסטודנטים בוגרים יותר ממנה וזה גם לא מקל עליה ועל המקום שלה ביניהם.
    בנוסיף אם הבנתי נכון, היא שואפת לציונים גבוהים ומתקשה לשאת חוסר מצויינות. התוצאה היא שהיא משליכה את הבעיות שלה אל בני משפחתה ,בעיקר אליכם ההורים. בכך היא מסמנת לכם שלא מתייחסת לבעיותיה כבעיות שלה עצמה, שאין לה עדיין נפרדות ולא רכשה עצמאית אמיתית מכם.

צריך להמשיך וללחוץ על טיפול פסיכולוגי, יש בכל אוניברסיטה שירות ייעוץ לסטודנטים או לחלופין ייעוץ משפחתי יכול לעזור במרום מגורייכם. ייעוץ משפחתי יכול לכלול את כל המשפחה אך גם חלק ממנה. לגבי התנהלותיך כלפיה, יש לך כבר את התשובה: להפסיק לרצות אותה ובעצם לשדר לה בכך שמגיע לה פיצוי על הבעיות שיש לה, במקום לנסות להבין את הבעיות שלה.הכי חשוב,להתחיל לפתור אותן בעצמה ולא באמצעות התפרצויות, דרישות והתעקשויות לפינוקים.

בהצלחה רבה!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו