מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכן, שאלתי היא איך...אליה07/03/2013
אפשר לעזור למתבגרת לקראת סיום לימודיה בתיכון להרחיב את מעגל החברים והחברות שלה.
מדובר על נערה רגישה, עדינה ומופנמת שרוצה רק את המוכר והידוע, אך יחד עם זאת מאוד אחראית, ולוחמת שיוויון וצדק.
בביה"ס היא כל הזמן מסתובבת עם הבנים/בנות אך מרגע שביה"ס מסתיים, איתו מסתיים גם רוב הקשר.
היא לקראת סיום ואם לא תעשה שינוי משמעותי עכשיו, היא עלולה למצוא את עצמה לבד
אני דואגת ורוצה את עזרתכן, האם יש קבוצות לגיל הזה? העצמה?
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכן, שאלתי היא איך... - תגובה
שלי ורדי10/03/2013שלום אליה,
מעניין מה שאת מתארת - בתך יוצרת קשרים חברתים אך רק ורק בבית הספר. האם היא חוששת ליזום חברות אחה"צ שמא תידחה, או שחוששת מבילויים מסויימים? שאלה חשובה נוספת היא האם קשה לה בקשרים קרובים, לפי דברייך , נדמה לי שאין לה חברה אחת קרובה...
הדאגה שלך מובנת. מעניין עד כמה זו דאגה שלה גם. תצטרכו לעודד אותה יותר לצאת מהבית, ועדיף עבורה למצוא מהר מסגרת עבודה בקיץ כמו כן להרשם לחוגים. עדיפה מסגרת עבודה בה גם בני נוער אחרים עובדים. גם השירות הצבאי יספק לה מסגרת חברתית חדשה. יש מצבים שדווקא יציאה מבית הספר משפרת את הקשרים ומאפשרת הזדמנות לקשרים חדשים להיווצר. כי ייתכן ואינה שלמה עם המקום החברתי שלה בבית הספר היום.
אם המצב לא משתפר, צריך לחשוב על ייעוץ רגשי קצר.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)