שלום לכן, שאלתי היא איך...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכן, שאלתי היא איך...
    אליה
    07/03/2013

אפשר לעזור למתבגרת לקראת סיום לימודיה בתיכון להרחיב את מעגל החברים והחברות שלה.

מדובר על נערה רגישה, עדינה ומופנמת שרוצה רק את המוכר והידוע, אך יחד עם זאת מאוד אחראית, ולוחמת שיוויון וצדק.

בביה"ס היא כל הזמן מסתובבת עם הבנים/בנות אך מרגע שביה"ס מסתיים, איתו מסתיים גם רוב הקשר.

היא לקראת סיום ואם לא תעשה שינוי משמעותי עכשיו, היא עלולה למצוא את עצמה לבד

אני דואגת ורוצה את עזרתכן, האם יש קבוצות לגיל הזה? העצמה?

אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכן, שאלתי היא איך...

הוספת תגובה

• שלום לכן, שאלתי היא איך... - תגובה

שלי ורדי
    10/03/2013

שלום אליה,
    מעניין מה שאת מתארת - בתך יוצרת קשרים חברתים אך רק ורק בבית הספר. האם היא חוששת ליזום חברות אחה"צ שמא תידחה, או שחוששת מבילויים מסויימים? שאלה חשובה נוספת היא האם קשה לה בקשרים קרובים, לפי דברייך , נדמה לי שאין לה חברה אחת קרובה...
    הדאגה שלך מובנת. מעניין עד כמה זו דאגה שלה גם. תצטרכו לעודד אותה יותר לצאת מהבית, ועדיף עבורה למצוא מהר מסגרת עבודה בקיץ כמו כן להרשם לחוגים. עדיפה מסגרת עבודה בה גם בני נוער אחרים עובדים. גם השירות הצבאי יספק לה מסגרת חברתית חדשה. יש מצבים שדווקא יציאה מבית הספר משפרת את הקשרים ומאפשרת הזדמנות לקשרים חדשים להיווצר. כי ייתכן ואינה שלמה עם המקום החברתי שלה בבית הספר היום.
    אם המצב לא משתפר, צריך לחשוב על ייעוץ רגשי קצר.

בהצלחה!
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו