מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת כמעט 12יערה11/03/2013
שלום
בתי בת כמעט 12
מופנמת בדרך כלל אך עם הרבה התפרצויות זעם בדרך כלל כשדברים לא משביעים את רצונה
תלמידה טובה בלימודים
בחודש חודשיים האחרונים אני רואה תופעה שהתחילה לפני כשנה נרגעה קצת אך כעת ביתר שאת
פתאום המטלות הבודדות שיש לה (לנקות שולחן אחרי ארוחת צהריים, לקפל כביסה- כשלפעמים יש וכמובן לפעמים אין)
היא מתחילה למרוח את הזמן סביבן להתלונן ולנסות להתחמק מהן
הרבה פעמים כשאני הולכת איתה ברחוב, אם היא תראה פתאום חברה היא תתרחק ממני כמה קילומטרים
בתקופה האחרונה שאלתי אותה אם תרצה שאתלווה אליה כהורה מלווה לטיול שנתי ונעניתי בשלילה
לאחר כחודש ביקשו הורים מתנדברים לצעדה שאלתי את אישורה ונעניתי בשלילה
אתמול הגיע הזמנה להורים וילדים לפעילות בית ספרית, שאלתי אותה אם היא רוצה שאבוא ושוב נעניתי בשלילה
ביום יום אני ממלאת את כל צרכיה ומעבר לכך
נענית לבקשות חיבה מצידה כשהיא צריכה וזה קורה הרבה
מבלה איתה זמן משותף, חושבת על דברים שיעניינו אותה וישמחו אותה
אני גרושה מאביה והיא הבת הקטנה
אתמול כבר ממש התפרצתי ודרשתי לדעת למה היחס הזה
ממה שהצלחתי לשאוב ממנה זה שהיא מתביישת שאעשה לה בושות
שאלתי מתי אי פעם עשיתי לה בושות בעבר ענתה שאף פעם לא
אך מבין המילים הבודדות הבנתי שהיא מתביישת בנוכחותי
אין לי יכולת לתאר את עומק ההלם והזעם שעלו בי
בתי נולדה עם בעיות רגשיות קשות והריון לווה בסכנה גדולה לחיי
השקעתי את כל כולי יום ולילה והיום חוץ מספיחים קטנים אין זכר למה שהייתה
אין זכר לתחזיות השחורות שניבאו לי לגביה מומחים למיניהם
והיא אחת המצטיינות בכיתתה
מרוב זעם אמרתי לה שאולי כדאי שהיא פשוט לגור עם אביה כי אינני מסוגלת לגדל בביתי בת שמתביישת בנוכחות אמה
זה רק תחילת גיל ההתבגרות ואלוהים יודע מה מצפה לי עוד בהמשך
אני נסערת מאוד ופגועה
אשמח לקבל או לשמוע דיעה מה זה הדבר הזה?
איפה התמורה אחרי כל ההשקעה אם בסוף שומעים
"אמא אני מתביישת בך"
תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת כמעט 12 - תגובה
ד''ר נלי שטיין11/03/2013שלום לך,
אכן בתך מגיעה לגיל ההתבגרות אך היא רק בתחילתו ואת תצטרכי הרבה הרבה סבלנות. ילדים/ות מתבגרים/ות אומרים להוריהם שהם מתביישים בהם, וזה לא נעים לשמוע, אך בה בעת אסור לקחת זאת ברצינות יתרה. הבושה היא ביטוי לקושי שלהם -בשלב זה - להתאים את כול חלקי עולמם.
בתך, כמו גם נערות אחרות, מבקשת להיפרד ממך מבחינה פסיכולוגית כחלק מהתפתחותה.לא משום שהיית אם לא ראוייה אלא בשל תהליכי התפתחות נורמאליים. היא חרדה, כאופייני גם לגיל, למבט החברתי ולמה אחרים יאמרו...
אני מציעה לך להעזר בליווי מקצועי ולמצוא לעצמך פינה לתמיכה, למחשבה ולליווי. זה יעזור לך להתמודד מבלי להתפרץ ולהטיח בה אמירות כה קשות כמו זו שציינת. אני מבינה שהיית תחת סערת רגשות וכדאי לעבד זאת במסגרת שציינתי.
אין ספק שאת אם מסורה אך תאלצי להתרגל לכללי משחק אחרים, ולתגובות אחרות.
ולבסוף אני מציעה גם להיפרד במידת האפשר מציפיות להכרת תודה וטובה. את עשית מה שאת מצאת לנכון, וזה המון, אבל היא לא תוכל להחזיר לך בחזרה על כך...
אנא חשבי על כך.
שיהיה לך ולה בהצלחה.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)