קניה ומכירה באתר אינטרנט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קניה ומכירה באתר אינטרנט
    ויקי
    13/03/2013

בני בן 11 הקים חברה באינטרנט יחד עם חבר נוסף ובו הם מצרפים ילדים נוספים ומוכרים כל מיני פריטים תמורת כסף. גיליתי זאת באקראי ובגלל חוסר ידע והבנה ראיתי זאת בחומרה רבה ודרשתי ממנו לפרק את השותפות ולבקש את הכסף שהשקיע (100 ש"ח)בחזרה.הילד הסכים לשתף פעולה כי הבין שלא מתאים לו אך פחד מהלחץ החברתי. ברגע שהודיע שהוא "פורש" החלו הילדים שהשתתפו להפעיל לחץ טלפוני. אני הודעתי לבני שאני משתפת את ההורים של הילדים המעורבים. האם נהגתי נכון?או שאין מה לחשוש מאתרים מהסוג הזה וזה מקובל אצל כולם?אשמח לתגובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קניה ומכירה באתר אינטרנט

הוספת תגובה

• קניה ומכירה באתר אינטרנט - תגובה

שלי ורדי
    13/03/2013

שלום ויקי,
    נראה לי שבהחלט נהגת נכון, לקחת את המושכות לידך, השיקול האם לחשוש או לא הוא שלכם, וכדאי מאד שתתייעצי עם ההורים האחרים על כך. מה פירוש הקים חברת אינטרנט? זה נשמע עסק. יש לילדים האלה ולבן שלך יוזמות שיעזר להם בעתיד, אך העיסוק עם כסף בגיל צעיר אינו ממש לטובה. כאמא הרגשת שהיה צריך להתייעץ איתך על הרעיון, עצם ההחלטה לעשות דברים לבד ללא שיתוף שלכם, נראה לי לא נכון בכלל, גם לגבי דברים אחרים בעתיד, ונהגתם מאד נכון. לגבי הלחץ החברתי, דרך הערכים וההסברים שלכם הוא יקבל כוח וכמובן אתם תצטרכו לדבר עם ההורים האחרים. לדעתי עשיתם ממש את המעשה הנכון!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה

ויקי
    13/03/2013

קיימתי הבוקר שיחה עם ההורה של ה"שותף" של ילדי. האם לערב את שאר ההורים?גם למרות שבני לא מעונין בכך. האם יש סכנת התמכרות לאתרים מסוג זה?בני מרגיש אשם ויסורי מצפון שלא שיתף והתייעץ איתי למרות שתגובתי היתה רגועה כלפי חוץ. אני לא רוצה להיות יותר מדי דרמטית ולעשות "עניין " מאחר והוא באמת מביע חרטה .אם אשתף את ההורים בזה אז הוא יכול שוב להילחץ מהתגובה של חבריו.כמו כן בני ביקש שלא אספר לאביו כי פחד מתגובתו. הבטחתי שלא אספר ולא נוח לי עם זה..אני מתלבטת מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה - תגובה

שלי ורדי
    14/03/2013

שלום ויקי,
    לגבי השאלה האם את צריכה לשתף את בעלך, אני מבינה את אי הנוחות שלך. הכי נכון שבין ההורים הכל יהיה פתוח בעינייני הילד, האב צריך לדעת אך כנראה יצטרך לחשוב איך הוא מגיב אל הבן. לדעתי בעלך צריך לא להגיב מיד וביחד לשקול על תגובה מתונה כדי שלא להעצים את תחושת האשמה של הילד. העיקר שהבין את הלקח, ולא יקח לעצמו כאלה דרגות חופש בעתיד. הוא ילד יוזם ואקטיבי-תכונות טובות- וכל זה מראה שיש לו "עתיד" בעסקים כשיגדל.
    לגבי ההורים האחרים, תגובת בנך קצת פחות חשובה כאן, במיוחד אם הילדים האחרים ממשיכים לעסוק במכירת חפצים. גם ההורה השני שיודע יכול להעביר את המידע. הם יותר מדי קטנים כדי שלא יהיה עליהם פיקוח.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו