שלום שלי ונלי -עזיבת בית ההורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום שלי ונלי -עזיבת בית ההורים
    X
    28/03/2013

שלום לכן , אני X בן 18

הייתי מטופל אצל פסיכיאטר(כרגע יש הפסקה ) קבלתי פטור מגיוס עשיתי וועדה רפואית וקבלתי 100 אחוז נחות !
    עכשיו בבית אנחנו חיים כ5 נפשות ! שני אחים קטנים אני וההורים !
    היחסים שלי עם אמא ,לא טובים ביכלל ! אבל מצד אחד אני אוהב אותה ומעירך אותה אצלי בלב כאמא שלי !
    אני כל הזמן בבית כבר תקופה ארוכה לפעמים אני יוצא פה ושם דברים קטנים ,סופר מכולת /להביא את אחים שלי מהגן /בית ספר זהו.. אבל זה שאני לא נפגש עם אנשים ,זה לא מפריע לי ואני גם לא ניכנס ל לדיכאון כמו פעם ואני ממש לא ממורמר כמו פעם (בתקופה שהייתי בבית עדיין )אני שינתי קח חשיבה !!

והאמת נוח לי בבית אני אוהב להיות בבית (למרות הרגשה של אי שייכות לא רצוי )

לא מזמן אמא שלי אמרה לי פעם אחת שאני יעבור להוסטל (אבל זה לא היה דיבור ישיר ,אלא איזה כזה עקיף אבל המילה הוסטל כללה )

מאז היא התחילה להכניס את ההוסטל הזה כשאנחנו רבים והיא מתעצבנת או סתם עצבנית ואומרת על ההוסטל שאני יעבור לשם !

היא אומרת שאני צריך להיות אצמעי ..(אני מכיר את עניין העבודה כבר מגיל 14 -יצאתי לעבוד)
    אני חד וחלק מרגיש שאני מגורש מהבית לא רצוי!
    יש לי בעיה בבית עם אחותי הקטנה 6 ועם אמא שלי !

אני עם קשר ממש ממש טוב עם אחי הקטן ! ועם אבא שלי זה עוד בסדר, הוא פעם היה אומר מתי אתה כבר אני אפטר מימך ,(אבל אני מניח שזה בא מעצבים ולא מכוונה אמיתית )

האם אני באמת לא רצוי ? או האם זה ביגלל עניין הסיכסוך ביני ולאחותי ,אמא שלי טעונת שאני גורם להם הפרדה בינהם (בין האח לאחות )

או שהיא באמת רוצה שאני כבר יהיה עצמאי ,שקשה לי לראות אנשים

בעצם האם בגיל 18 צריך לעזוב את הבית +כשאני עם בעיה נפשית ?

המצב שלי השתפר פלאים מאז גיל 16 שהתחלתי טיפול ,רציתי אז כל הזמן רק להתאבד וחשבתי על להתאבד -ברוך השם זה מאחורי כבר הרבה זמן !

תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ד"א כתבתי את הפוסט הזה אחי שהיא

X
    28/03/2013

אחרי שהיא אמרה לי היום הינה יש תוכנית היום בשבילך , "ילדים שחיים על צוואר ההורים "

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שלי ונלי -עזיבת בית ההורים - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    31/03/2013

שלום לך,
    אני מבינה את אי הנוחות שלך... את הקושי עם ההערות האלה ואולי החרדה שהן גורמות בנוגע למה יהיה איתך ואיפה תגור... אני גם שמחה לשמוע שטיפול פסיכולוגי עזר לך, ושאתה מרגיש שלחייך יש ערך.
    יחד עם זאת, אני סבורה שכדאי ליצור קשר עם עובדת סוציאלית (יש עובדות כאלה למשל במרכזי בריאות הנפש בכל עיר) במטרה לסייע לך למצוא כיוון מקצועי, תעסוקתי וחברתי.
    נראה לי שההערות של הוריך מגיעות מתחושה של דאגה רבה לגביך. אני מסכימה עם אמך שכדאי לעודד אותך להיות עצמאי, אבל גם ברור שזה צריך להיות בקצב ובאופן שמותאם לצרכיך. אתה אדם צעיר מאוד, ורבים בגילך עוד גרים כמובן בבית. השאלה היא "מה הלאה?" ולהערכתי הוריך עסוקים בה.
    באם תעזר באיש/אשת מקצוע - כמו שהצעתי - תוכל לברר כיוונים שמתאימים לך ולהעזר גם בנוגע ליחסים עם ההורים.
    שיהיה לך הרבה בהצלחה.
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו