מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת 12 כישורים חברתייםאמא02/04/2013
שלום רב,
ביתי כמעט בת 12. ילדה טובה, מצטיינת בלימודים והולכת לחוגים.
הבעייה שאני רואה היא חברתית.
אני מרגישה שהיא לא מוצאת את מקומה ובנות כיתתה מזמינות אותה מעט מאוד או רק כש
1. אין להן אלטרנטיבה אחרת
2. עזרה בשיעורים
3. עזרה במטלות בית / סחיבת חפצים , נקיון,כביסות (בקיצור ניצול)
חברתה הטובה שהיא גם שכנה קובעת עם חברות ולא מזמינה אותה יתר הבנות נמצאות עם בנות אחרות כך שלרוב היא תקועה בבית. (היא מתקשרת ונענית בשלילה)
(מיותר לומר שתסכולים יוצאים עלינו הוריה ואחיה)
אני מנסה לעזור לה שתפתח חברויות נוספות עם בנות כיתה מקבילה אך זה לא ממש זז.
מה עוד עושים??
תודה אמא (אולי אמא רגישה מידי ?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
אמא07/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 12 כישורים חברתיים - תגובה
שלי ורדי08/04/2013שלום לך,
את שואלת את עצמך האם את רואה את המצב כבעייתי, והאם את רגישה מדי למצב של בתך, או האם המצב נחווה גם עבורה כבעייתי.לא ברור לי אם תחושת הניצול היא שלך או גם בתך מתלוננת עליה. לפי תיאורך, הבת שלך כן מתוסכלת ומתמודדת עם קושי מסויים של דחיה וקושי להרגיש שייכת בחברת בנות גילה. השאלה שלי האם ברקע החברתי שלהתמיד היה כך, תמיד הייתה איכשהו בצד ולא ממש התברגה במרכז החברה או שזה מצב זמני יותר שנוצר עקב נסיבות מסוימות. מדברייך אני מקבלת את הרושם שבתך ילדה פאסיבית מעט, לא מניפולטיבית, לא אסרטיבית מספיק, שאינה חושבת שמספיק מגיע לה ונותנת עזרה כדי שיאהבו אותה. את כאימא, כשאת מזהה מצבי ניצול מצד חברותיה, טוב תעשי אם תעירי את תשומת לבה ותימנעי ממנה להיות כל כך "טובה" תמיד. אתם ההורים, צריכים להקנות לה את בטחון שמגיע לה שיאהבו אותה ללא תנאים,ושהקשרים שלה יהיו הדדים, ושעדיף להיות עם פחות חברות ולסרב להן לפעמים בבקשות מאשר להרגיש מנוצלת. בנוסף, כדאי שהבת שלך וגם אתם תקבלו ייעוץ כדי להבין מה מפריע לבתך, למה עד עכשיו אין לה חברה טובה אחת איתה מרגישה בטחון ואמון. האם הבחירה בחברות לא מוצלחת? האם תכונות אחרות שלה כמו בטחון, עצמי נמוך או אי הבנה של מצבים מונעים ממנה השתייכות חברתית נינוחה ומספקת? בהרבה מקומות מתקיימות גם קבוצות ילדים לפיתוח מיומנויות חברתיות, קבוצה כזו יכולה גם להועיל לה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים חברתיים
אמא01/05/2013תודה על התגובה.
עד השנה הייתה לה חברה טובה אחת (שהיא הכי פופולרית בכיתה )
שהשנה החליטה לפתוח את מעגל החברות שלה וקצת למדר את הבת שלי.
(במילים אחרות עד לתחילת השנה הזו הכל היה בסדר)
היא דיי אהודה בחברת בנות כיתה מקבילה אך מתעקשת להתברג עם בנות כיתתה.
היא מתוסכלת וכעוסה כשהמצב החברתי שלה בכיתה עם הבנות
לא טוב.
שאלה מאוד חשובה- השנה הן צריכות לבחור חברות לחטיבה. היא מתעקשת לכתוב את ה"חברות שלה" כשהיא יודעת שהן לרוב לא עושות לה טוב.
מה עושים?
אני ממש בעד שהיא תבחר אחרות מכיתה אחרת אבל היא נוטה להתעקש
לחברות הנצלניות (למרות שהיא מודעת לדחייה שלהן)
אשמח לעזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים חברתיים - תגובה
שלי ורדי01/05/2013שלום,
אני חושבת כמוך,
עדיף יהיה לביתך אם תרשום חברות אחרות ותפתח דף חברתי חדש בחטיבה. אך גם אם תהיה באותה כתה איתן, יהיו בנות אחרות בחטיבה וכך תהיה לה בחירה להתקרב אליהן. הבעיה אמנם במקום שלה בכתה כרגע אך הפתרון לא מגיע עקב ההתעקשות שלה להיות מקובלת בקרב אותן בנות. היא צריכה להבין עם עצמה מי מתאימה לה כחברה, לדרוש משהו טוב יותר לעצמה, להרגיש שמגיע לה יחס הדדי וטוב יותר ממה שמקבלת היום. במקומך הייתי מסבירה לה את עמדתי אך עד לנקודה מסוימת לא כדאי לעשות משהו בניגוד לרצונה. הם אוהבים ללמוד מהטעויות שלהם בגיל זה, אם היא תשמע בקולכם ולא יהיה לה טוב, היא תשליך את האחריות עליכם. בכל מקרה אפשרי במקרים רבים לבקש העברה לכתה אחרת.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)