מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצצתי לביתי באייפון...האם לגלות לה?חיננית18/04/2013
שלום רב,
יש לי הסכם קבוע עם ביתי בת ה-13.5 שבשעה 22:00 האייפון עובר לטעינה בסלון. (על מנת למנוע קרינה בשעת שינה, הטרדות בשעת לילה מאוחרת וכו')
אמש "הצלחתי" לפצח את הקוד הסודי שלה וריפרפתי קצת בפייסבוק שלה, באינסגרם ובשאר הרשות החברתיות...
בבוקר היא בדקה את ההודעות שלה ומיד הרגישה כי חיטטתי לה באייפון...(לא יודעת איך...)היא ניגשה ושאלה אותי, לא רציתי לשקר ועניתי לה שכן על מנת לשמור עליה...
היא התעצבנה עד מאוד ואמרה כי יותר לא תשים את האייפון בסלון ולא תסמוך עלי יותר.
אני מרגישה כי מעלתי באמון שהיא נותנת לי, אך מחובתי כאם לבדוק גם את התחום הזה.
מה דעתך? האם היה עלי לשקר לביתי ולומר לה שלא נגעתי לה באייפון?
הלכתי לעבודה בהרגשה כבדה...:((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצצתי לביתי באייפון...האם לגלות לה? - תגובה
ד''ר נלי שטיין18/04/2013שלום לך,
אני יכולה להבין את תחושות האשמה שלך והן את הכעס של בתך. לא הסברת בפנייתך מדוע חטטת לה באייפון. האם היה משהו שגרם לך לחשוב שהבת מסתירה ממך משהו או נמצאת בסיכון כלשהו. אם לא, ומדובר יותר בסקרנות שלך, הרי שאכן מעלת באמונה. אני סבורה שעליך להתנצל בפניה ולומר שאת מבינה שאת יכולה לסמוך עליה... ומבקשת ממנה לזכור שאם קורה משהו שמטריד אותה או מאיים עליה היא יכולה תמיד לפנות לעזרתך.
אחרת אין לחיטוט כזה כל הצדקה. פרטיות הינה ערך חשוב גם עבור נערה בת 13.5 שכבר אינה ילדה קטנה. מעבר לכך מדובר בלכבד את חייה.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)