מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 14 שגונב לנו מהארנקיםהורים מודאגים23/04/2013
שלום רב,
אני הורים ל-3 ילדים.
מגדלים את ילדינו בהמון חום ואהבה ומקנים להם ערכים וחינוך מבית טוב.
הבן הבכור שלנו בן 14, ילד מ ד ה י ם לכל הדעות. עוזר, מפרגן, אחראי, בוגר, חם ואוהב. אהוב על חבריו, מצליח בלימודים ומוכשר.
בעבר - לפני מספר שנים קרו איתו מקרים בודדים של גניבת כסף מהארנקים שלנו וניהלנו איתו שיחות, הבטיח שלא יחזור על כך ובאמת היתה רגיעה לתקופה מסויימת אך דפוס התנהגות זה לא נפסק לגמרי.
אנו חסרי אונים ודואגים לעתידו כיוון שאנו הורים שמאפשרים לו כל מה שנחוץ לו, בגבול הטעם הטוב, מאד מעורים ומעורבים במה שקורה איתו בלימודים, בתחום החברתי, ובתוך הבית.
מקיימים שיחות ביתיות פעם בשבוע לכל המשפחה ואף משתדלים בכל יכולתנו לקבל את גיל ההתבגרות שלו ולעבור אותו איתו ביחד בצורה הטובה ביותר.
אנו בקשר עם חבריו ועם הורי חבריו, כל יציאה שלו אנו יודעים עליה, מסיעים ביחד עם הורים אחרים ושומרים עליו, ככל שניתן.
להוסיף כי ישנו דבר נוסף ששמנו לב אליו, הוא מרבה לשקר על מנת ל"מצוא חן" אם בעיננו ואם בעיני הסביבה וכשנתפס מתחילות השיחות והעונשים.
אתמול הוא שוב נתפס גונב לנו כסף מהארנק ואנו ממש דואגים וחסרי אונים לגבי התמודדות ודרכי טיפול, ויותר מזאת לעתידו .. היום זה בבית, מחר זה יכול להיות בחוץ.. שם לא יהיה מי שיחוס עליו...
אנו לא מבינים מדוע הוא גונב? כל פעם אנחנו חוזרים ואומרים לו שהוא יכול לבקש כסף ולקבל... אנו יודעים שהוא לא מאויים /נסחט ובסופו של דבר גם מגלים לצורך מה הוא השתמש בכסף..
חוץ מכספים שהוא מקבל לדברים שהוא מבקש, הוא גם מקבל ביחד עם אחיו דמי כיס אחת לחודש , כך שזה די מתסכל אותנו מדוע הוא מגיע למצב של גניבות.
נשמח לקבל סיוע כלשהו, וברור לי שכנראה נצטרך אפילו טיפול מקצועי אך בינתיים, אולי טיפים להתמודדות עם המצב.
כרגע הוא לא מדבר איתנו כיוון שבעקבות המקרה הענשנו אותו ומנענו ממנו להשתתף במדורות בל"ג בעומר, כי בהקשר הזה נתגלתה הגניבה.
לציין שכל פעם נהגנו איתו ב"כפפות משי" ולא הענשנו ענישה שהיא "משמעותית" ולכן הפעם החלטנו שננסה משהו קצת יותר מרתיע.
סליחה על האריכות אך הדברים מורכבים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 14 שגונב לנו מהארנקים - תגובה
ד''ר נלי שטיין23/04/2013שלום לכם,
אני מבינה עד כמה אתם מוטרדים...
עלי לומר כי בעיני אי אפשר להתייחס לגניבות כאל משהו ברמה הקונקרטית בלבד. אני מאמינה שכל מה שכתבתם פה הוא אכן נכון, אך לבנכם קושי רגשי מסוים אותו הוא מבטא דרך הגניבות ודרך השקרים.
מדובר באיזושהי פגיעה בערך העצמי, חוסר ביטחון, תחושת חסר - שאיני יודעת מה מקורן.
אני ממליצה באמת לפנות לטיפול מקצועי - הן עבורו והן להדרכת הורים עבורכם.
כמו כן, באם החלטתם על סנקציה כלשהי, כדאי לא לסגת. להמשיך קו ברור של גבול. גם אם זה קשה. יחד עם זאת בבקשה אל תזנחו את ההיבט הרגשי של הקשיים.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר נלי את מדהימה...
הורים מודאגים24/04/2013אנחנו ממש מודים לך על ההתייחסות לפנייתנו.
אכן חשנו , כהורים, שישנה בעיה בדפוס התנהגותי של הבן, ויש בכוונתנו לפנות לטיפול, ללא דיחוי.
זה סוג של תסכול, לנו ההורים, מדובר בילד שמקבל המוןןן חום ואהבה, שיחות נפש, חומר ורוח וניכר דווקא כי יש לו ביטחון עצמי גבוה ואנו מקבלים חיזוקים לזאת מהמורים שלו, מהחברים ומכך שהוא לומד במגמת תיאטרון ומופיע על במות באולמות מלאי קהל בצורה יוצאת מן הכלל.
בינתיים, הוא כועס, לא מדבר (איתי בעיקר - אני זאת שהטלתי את העונש), ואני בהחלט מתכוונת לא לסגת מהסנקציה שהוטלה, ויפה ציינת, זה ממש קשה!!
השאלה היא האם יכול להיגרם לו נזק חברתי/אישי כתוצאה מהסנקציה הקשה הזאת?
שאלה נוספת ברשותך, לאיזה טיפול עלינו לפנות? משפחתי? פרטני?
אשמח לתשובה.
יום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה לטיפול
ד"ר נלי שטיין25/04/2013בוקר טוב,
תודה על המשוב. אני מקווה שדברי יעזרו לכם...
אני מציעה לפנות לטיפול פרטני עבורו אבל עם הדרכת הורים עבורכם. לנער בגיל 14 מגיע מרחב נפרד של התייחסות ועומק, אך במקביל עליכם להיות חלק מהתהליך.
אני מאמינה לכם לגבי ההשקעה בו ולכן חשוב לברר לעומק על מה מתבסס הפער שבין האהבה, תשומת הלב וההשקעה בו לבין תחושת החסר שלו...
בכל מקרה זכרו בבקשה שמדובר בתהליך שדורש זמן וסבלנות.
שיהיה בהצלחה.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)