מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משבר גדול-דחוף!!!אביב02/05/2013
ד"ר נלי שטיין שלום רב,
בני בן 12 . כשבני היה בגיל 6 חליתי בסרטן שטיפולו ערך כ- 4 שנים (כולל השתלה) חלק מהזמן הבית לא תפקד. גם לאחר המחלה לא חזרתי למיטבי. בחודשיים האחרונים ישנו משבר בזוגיות שלי ושל בעלי ואנו מטופלים אך המצב לא פשוט.
אין ספק שבני מודע ושומע את הדברים.
כבר תקופה בני מגיב באלימות פיזית ומילולית קשה ביותר במיוחד כלפי. מכות, זריקת חפצים, קללות איומות. חברתית הוא בסדר מרגע שמגיע מבית הספר הוא בפייסבוק או משחק במחשב . לא מתקשר איתנו אינני יכולה לבקש ממנו כלום וכשאני מעירה לו התגובה באלימות. הוא כל הזמן מבקש שנקנה לו דברים ורק אז הוא נחמד.
אני במצב נואש ולא יודעת איך להגיב, לתפקד.
בבקשה עזרה דחופה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר גדול-דחוף!!! - תגובה
ד''ר נלי שטיין02/05/2013שלום לך,
צר לי לשמוע על שנים כל כך קשות. אני משערת שבחוויה של בנך את סוג של "אשמה" בכך (ואולי גם בחוויה שלך). חוויה שאינה רציונאלית ונכונה עובדתית,אך מבחינה רגשית "מנהלת" אותו... לאור מיעוט האינפורמציה זה יכול להיות ההסבר לאלימות ולזעם כלפיך (איני קוראת שזה המצב גם מול אביו...).
אני סבורה שכדאי - בתאום עם אביו - לנקוט במסר ברור ועקבי של הנכחת המחשבות/הרגשות אך גם שימת וסימון גבולות ברורים. כלומר, אני מבינה שקשה לך. שאתה כועס עלי... שאתה חושב... המצב באמת לא פשוט... יחד עם זאת, איני מוכנה להמשיך... בקשותיך לא יענו כל עוד אתה מתנהל באופן ...
אלה הן רק דוגמאות לאמירות שיכולות להאמר, אך חשוב שזה יעשה כשאת מסוגלת (וגם אביו) לעמוד בכך. אני הייתי מוסיפה ואומרת שאולי אפילו לומר משפטים כמו "זו לא המשפחה שרצית... לא האימא שרצית... לא ההורים שבחרת...". משפטים לא קלים, אך הם יוכלו לתת הנכחה לכל מה שבנך קרוב לוודאי מרגיש.
העיקרון המנחה הוא - בוא נדבר על הכול. מה שמדברים עליו לא צריך "לעשות אותו". קרי, ויסות, עיבוד, דיבור על הן חלופות להתנהגויות פוגעניות המבטאות את הזעם שלא מדובר.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אביב02/05/2013נלי תודה, רבה.
אכן צדקת המשפטים שהוספת נאמרים כמו הלוואי שתמותי , הרסת לי את החיים אני שונא אותך וכו'.ולאבא שלו מעט מאוד
הוא אומר שאף פעם לא היה מאושר והוא לא זוכר את השנים לפני המחלה
כיצד אני אמורה להגיב על האלימות הפיזית הקשה כלפי? האם אני צריכה להציב לו גבולות בכלל?
כמובן שהוא לא משוחח איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר גדול - להפסיק את האלימות
ד"ר נלי שטיין03/05/2013שלום לך אביב,
אני מתארת לעצמי שגם בנך וגם את נמצאים במצוקה רבה.
הוא רק נער בן 12 וכבר כל כך כועס, שונא, מיוסר.
קשה לומר בדיוק דרך אתר אבל יש להפסיק את האלימות מיד ובאופן ברור, תוך ביטוי של הבנה למצבו הנפשי. מה שאומר את הדברים הבאים:
1. איני יודעת איך אביו מגיב לכך אבל כדאי לגייסו להצבת גבולות אלה, תוך גילוי הבנה לרגשותיו. מדובר בשיחה קשה, בה יאמר שאלימות אף פעם אינה הפתרון - גם לא לרגשות הקשים ביותר. שיחה שאולי איתו - עם האב - הוא יהיה מוכן לערוך.
2. טוב שאתם נמצאים בטיפול זוגי, אבל אני ממליצה לשלוח גם את בנך לטיפול רגשי. לתת לו מענה נפרד, ייחודי עבורו. יהיה לו קשה לעבד את כל מכלול הרגשות הזה לבדו. כשילד מכה/מגלה אלימות כלפי אחד מהוריו הוא כאילו הופך את סדר הדברים... זה אומר שהוא עצמו גם מבוהל, לא רק כועס, ושלבטח אינו מרגיש מוחזק ונתמך רגשית. הכי קל להגיב לאלימות באלימות, אבל השתדלו לא לעשות זאת. השתמשו בדיבור תקיף, אך אמפטי, בהצבת גבולות, סנקציות מסוימות - אם אין ברירה. אני מקווה שבמשך הזמן שלאחר כניסתו לטיפול הוא יצליח להגיב אחרת.
ואחרון חביב - אם תפעלו ביחד, תוך מסרים ברורים ומתמידים ותוך התייחסות למצבו הרגשי אני מאמינה שתוכלו לעזור לו.
הרבה כוחות,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)