זהות מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהות מינית
    ורדה
    06/05/2013

בתי בגיל העשרה לאחרונה קיימנו שיחת סתמית שהגיעה למקום מתבדה ופתוח
    היא הביעה כי לימודי הבגרויות מאד קשים לה ומצב החברתי שלה לא כל כך חזק
    גם סביב החברים הבודדים היא מוצאת את עצמה נאשמת עי, החברים בסכסוך כזה או אחר
    ואין לה בו חלק,היא נסתה ליצור חברות חדשה מחוץ לעירנו עם בנות שהיו איתנ בצופים בעבר ואז היא מצאה את עצמה עם קשר של שתי בנות שמין הצד הרגיש לי כי הן מעט שונות, אחת בלבוש גברי והשניה בנשיות מוחבאת,
    השיחה שלנו המשיכה על מקומה החברתי וסיפרה על קשר לנער שמאוד רצתה והשיגה אבל איך שהוא מרגיש לה אחרת אל אחת הנערות שהכירה ואז הדמעות שלה זלגו והחלה להתוודות כח החא מרגישה חוסר ביטחון ושהיא אינה יודעת מי היא באמת ?
    כששאלתי אותה למה הכוונה אני לא יודעת מי אני? היא השיבה אני לא יודעת אם אני רוצה באמת את הנער שכל כך רציתי אני מתחילה להרגיש דברים אל אחת הבנות שהכירה הרגעתי אותה ואמרתי לה כל ילד בגיל העשרה מרגיש בילבול אבל דברים יתבהרו לך בעתיד ובכל מצב את הבת שלי ואוהב אותך כמו שאת.
    אני חייבת לציין שבתוך תןכי נבהלתי אך מבחוץ חיזקתי אותה כי ראיתי שהיא הרגישה הקלה
    לעניין עצמו אני לא יודעת איך לנהוג ואיךלכוון אותה כי היא אמרה שהיא מרגישה משיכה גם אל אותו נער ויתכן שבגלל ההתריגות שיש לה עם החברים היא בחרה ללכת למקום שבו היא לא צריכה להלחם אנא הייתי ריצה לקבל יעוץ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זהות מינית

הוספת תגובה

• זהות מינית - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    06/05/2013

שלום ורדה,
    יפה עשית שניסית לחזק את בתך במצוקתה.
    יתכן שהיא חווה רגשות ייסורים ובלבול סביב הגילוי שהיא נמשכת לבנות מינה. היא מאוד רוצה "להיות כמו כולן" ולהימשך לבנים, אך זה כמובן לא בשליטתה.
    יש ארגונים שמסייעים הן להורים והן לבני נוער בנושא זה: להורים - ארגון תהיל"ה, ולבני נוער - איג"י. בשני הארגונים מתקיימת פעילות שוטפת של קבוצות תמיכה ומתן מידע חיוני ונחוץ.
    אוסיף עוד מספר מילים ואומר כי חשוב שיעבור מסר האהבה והתמיכה באשר היא ובאשר תהיה נטייתה. אם אני צודקת מחכים לה ימים לא קלים של בלבול, תסכול ואפילו יאוש. כל זה משפיע כמובן גם על היכולת להתרכז ועל קשרים חברתיים מסביבה.
    יתכן שכדאי לשקול ייעוץ מקצועי (טיפול פסיכולוגי לתמיכה).
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 זהות מינית

רות
    09/07/2013

בני בן החמש מגיל צעיר יותר אוהב לשחק רק בתור דמות נשית . במשחקי חברים הוא תמיד האמא או כל דמות נשית אחרת . לפעמים משחק במשחקי "בנים" מכוניות לגו. אני מאוד מודאגת מהמצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 זהות מינית - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    10/07/2013

רות בוקר טוב,
    אני מבינה את דאגתך. כל התנהגות/תגובה היוצאת דופן לעומת מה שאנו מצפים לו מדאיגה אותנו ומעלה חשש.
    אני מציעה כרגע לחשוב בכמה כיוונים:
    האחד - לאפשר לו, ללא לחץ, להתבטא, ולראות כיצד לאן ילכו הדברים.
    השני - לחשוב עם עצמך מה הכי גרוע? שיהיה הומו? האם זה כל כך נורא באמת? להערכתי אם יגדל להיות אדם בטוח בעצמו, נאהב ונתמך משפחתית (והכול קשור כמובן זה לזה), חייו יהיו מאושרים יותר.
    מה דעתך?
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו