הנערה עזבה את הבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנערה עזבה את הבית
    שירה
    14/06/2013

ביתי בת 15 עזבה את הבית לאביה אנחנו גרושים . אביה הוסיף המון על מנת להשאיר אותה אצלו ביחד איתה הנערה טוענת לחוסר יחס מה שאינו נכון .
    כל אותה התקופה נעשו ניסיונות כל הזמן לשיפור מערכת היחסים היום ישנו נתק מוחלט . כל פעם שנעשו שיחות הנערה מתעלמת מטלפונים הודעות ולא מגיעה לביתה.
    עליי לציין כי אני גידלתי אותה ואת אחותה לבדי ללא עזרה ותמיכה כל אותם השנים . היא לא זוכרת כלום. שמתי את החיים שלהם קודם בסדר עדיפות.
    עם אחותה הן מתראות רק כאשר הוא בא לקחת את הילדה השניה . אך מרבית מהמפגשים היא לא באה. האחות לא אוהבת אותה על זה שהיא עזבה את הבית ואפילו אמרה לה את זה. בתסקיר קבעה העו"ס כי הנערה תהיה אצל האב ותחיה שם מפאת גילה .
    עליי להיות כנה כי היא חסרה לי אבל ישנו שקט כאשר אני לא מדברת איתה . קשה לי לדעת שהיא לא נמצאת במקום טוב ולא מקבלת את מה שמגיע לה .
    האכזבה ממנה הולכת וגוברת מיום ליום . שהיא מדברת עם אחותה היא אומרת אמא שלך .
    אני בטענה שיבוא יום והיא תבין כי היום זה בילתי אפשרי להגיע לאמצע כל עוד אביה מסית אותה נגדי כל הזמן .
    אשמח לתגובתך מה לעשות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנערה עזבה את הבית

הוספת תגובה

• הנערה עזבה את הבית - תגובה

שלי ורדי
    14/06/2013

שלום לשירה,
    מאד כואב לך, מאמינה בהחלט לרגשותיך, ובטוחה שגם לבתך המצב לא קל, להיות בין שני ההורים, ולהיות מופעלת ע"י אביה נגדך, זה מצב בלתי אפשר לילד.
    ייתכן שבתך הייתה קשורה אלייך מאד (ריבים רבים מבטאים הרבה פעמים קשר עמוק..) והייתה צריכה להתרחק כדי להיפרד רגשית, מההוויה של ילדה קטנה. ייתכן והייתה זקוקה לשקט מהריבים ביניכן, כפי שגם את חשה באופן דומה היום.
    אני מציעה לך לעשות בדק בית פנימי,ממה הייתה אמורה להיפגע, מה קרה בינך לבינה במשך השנים בהן גידלת את הבנות לבד. צריך להפריד את העובדה שהאב "הרעיל" אותה כלפייך, שזה בהחלט אפשרי ומציאותי..
    כיום במצב הנוכחי, רצוי לא לתת לה שום תחושה של אכזבה ממנה, לחכות בסבלנות עד תחזור אלייך שוב. תנסי לשמור על תקשורת איתה לעתים קרובות, להתעניין אם היא צריכה משהו ולדרוש לשלומה, איך עבר עליה היום, איך הלימודים שלה. .תשתדלי להשאר בפונקציות האמהיות שלך מרחוק, הן אל מסתיימות כשאצו לא גרות תחת אותה קורת גג. תני לה להרגיש שתמיד הבית פתוח בשבילה גם כשהיא גרה אצל אביה. בלי תנאים בכלל, גם כשהיא מסרבת, את יכולה להראות אכזבה מתונה כדי שלא תרגיש אחראית ואשמה לרגשותייך. את יכולה לנסות להזמין אותה למשהו כיפי מחוץ לבית, כמו בילוי או פעילות ביחד עם אחותה ולהחזיר אותה לבית אביה אחרי כן. טיפין -טיפין את צריכה לבנות את הקשר מחדש, בלי תנאים כדי שתניבי את הפרות מאוחר יותר.
    בהצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו