התגופפות בין אחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התגופפות בין אחים
    רונית
    16/06/2013

שלום, אני אמא ל-4 ילדים וברצוני לשאול אותך שאלה על הבכור שלי בן 13 ועל הקטן בן 7.
    זו הפעם השניה שתפסתי אותם מתגופפים אחד עם השני. בפעם הראשונה לא הגבתי אך הם ראו אותי והפסיקו ובפעם השניה כבר אמרתי להם שלא עושים כאילו דברים .... הגדול מאוד הובך אך הקטן הסתכל עלי במבט מוזר ולא לקח את זה כ"כ ברצינות... אני נורא מתוסכלת וחושבת על כך המון מה עלי לעשות... תודה מראש... רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התגופפות בין אחים

הוספת תגובה

• התגופפות בין אחים - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    17/06/2013

שלום לך,
    טוב שאת ערנית ועם "יד על הדופק". יחד עם זאת כדאי לנקוט בזהירות ביחס לפרשנות ולתגובות.
    אני מציעה ליצור סיטואציה נפרדת בה את יכולה לשוחח עם הבן הגדול בפרטיות. נסי לברר מה קורה, מדוע היה לך רושם שהם הפסיקו כשאת הסתכלת, העבירי את התחושה שהם היו נבוכים (וגם את). עשי זאת בבקשה בזהירות כדי לאפשר לו להגיב ולהסביר.
    יחד עם זאת חזרי על המסר של גבולות. הוא גדול, השני - קטן ממנו בהרבה, מה עושים ביחד ומה - לא. יכולה להיות בכך משמעות של איסור על ניצול, פגיעה שהיא בעצם בשניהם (במי שיוזם כמו במי שמגיב ליוזמה).
    הכי טוב גם לשתף את בן זוגך ולדון בכך ביחד. כמו כן, אם יהיה צורך, אל תהססי לפנות לעזרה מקצועית.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו