מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימודים והוריםליאור21/03/2008
היי!
אני תלמידה בכיתה ט'.
אני תלמידה טובה שמקבלת ציונים טובים ושבחים רבים מהמורים.
אך כאשר יש חופשים או ימים פנויים אחרים ההורים לוחצים עליי לעשות דברים מסוימים:
"תתאמני לפני השיעור הפרטי"
"תעשי את שיעורי הבית"
"תנצלי את הזמן כמו שצריך ואל תשבי ליד המחשב"
אני כן משקיעה וכן משתדלת ולא הייתה פעם אחת שלא הכנתי שיעורים אך אני משלבת זאת עם חברות, מחשב, הסתובבות בחנויות שאבי מכנה זאת כ- שוטטות.
זה מעצבן אותי שהם לא סומכים עליי שאזכור להכין את כל שיעורי הבית וכל העבודות וכשאני אומרת להם שיפסיקו להגיד זאת עם מתעצבנים עליי ואומרים שהם הוריי וחובתם להשגיח שאני עושה את כל מטלות ביה"ס.
כמו כן כשאני מכייפת (רואה סתם תוכניות בטלוויזיה בשביל הכיף, מסתובבת עם חברות בחנויות)
אבי מכנה זאת כשוטטות ללא מטרה ושזה לא תורם לאף אחד.
נכון, זה לא תורם לחוכמתי אך חשוב להנות מהחיים ולשמור על קשר טוב עם חברות, וכאשר אנחנו מבלות יחדיו זה מחזק את הקשר.
האם זה שאני מרגישה מאוימת מעצם בקשותיי של הוריי למלא את מטלת ביה"ס זה בסדר?
ומה לעשות כדי להסביר לאבי שהסתובבות בחנויות וצפייה בטלוויזיה זה סוג של קצת מנוחה עבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסכמים וגם קצת הומור
ענת זפרני24/03/2008היי מאי
תראי, להורייך יש איזה שהוא חשש שאם הם ירדו ממך את תצאי מהגבולות ולא תלמדי ולא תהיי "ילדה טובה" והתפקיד שלהם (לתפיסתם כמובן) זה לשמור על הגבולות שלך.
עכשיו,
הייתי מציעה לך לקבוע איתם פגישה לשיחה אישית
להגיע עם דף עט ושקט נפשי
להציע להם לכתוב חוזה - הסכם שהם יבקשו את תבקשי ותבדקו מה קורה בעוד שבוע
אחרי שבוע הם יראו שאכן יצאת ובילית יומיים ראית כל יום שעתיים טלויזיה ובכל זאת הצלחת במטלותמבחנים ושיעורי בית - לאט לאט ובהדרגה הלחץ יפחת
נסי וספרי לי
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)