מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבן שלי יוצא עם הרבה חברים.עדה21/06/2013
הבן שלי, בן 16 וחצי, יוצא בתקופה האחרונה עם חבריו בכל יום בלילה עד מאוחר. בכל יום הוא נמצא איתם ובקושי מבלה עם המשפחה, רק ביום, ובערב הוא לרוב איתם.
אני חוששת שעכשיו בגלל החופש הגדול הוא יהיה איתם עוד יותר ויבלה איתם עד ממש מאוחר.
האם זה סביר שנער מתבגר יצא כ"כ הרבה? ועד מאוחר (לפנות בוקר?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כןן
לי פרג׳21/06/2013ברור שזה הגיוני שהבן שלך יוצא עד מאוחר בלילה לבלות עם חברים, זה הגיל שלו זה הגיל בשביל זה.
אך זה גם הגיל שהוא מתרחק יותר מההורים ומקשיב יותר לעצות של חבריו ופחות לשלכם אך אם השנים הוא יחזור להיות קרוב יותר אליכם אין לך מה לדאוג.
בחופש את כמעט ולא תראי אותו ואולי זה יפעיל לך כמה נורות אמהיות של מה הוא עושה עם מי הוא מסתובב אך אין לך מה לדאוג גם אם הוא יעשה טעויות הוא רק יוכל ללמוד מהם.
אני ממליצה לך לא לשאול אותו בדרך קשה ושופטת אלא לבוא אליו בתור חברה ולא ״לשבת לו על הוריד״ ולאט לאט אולי הוא יוכל לבטוח בך יותר כי הוא לא ירגיש שאת שופטת אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלי יוצא עם הרבה חברים. - תגובה
שלי ורדי23/06/2013שלום עדה,
זה הגיל שהוא חש את השייכות לחבריו, חשוב לו מאד, זה נורמאלי ואפילו רצוי ואת צריכה לשמוח מכיוון שהוא צולח יפה את התהליכים ההתבגרותיים והוא חברותי. אם את כהורה מרגישה שהוא מגיע מאוחר מדי לגילו, ועובר גבולות, יש לך זכות להגביל אותו בשעת החזרה, עדיין הוא צריך לדעת שיש סמכות הורית בבית ששומרת עליו. אם הוא חסר לכם , (זו התרחקות חיובית בדרך כלל וזה לא נגדכם..) תשתפו אותו בהרגשתכם, שאתם רוצים להיות יותר איתו ותבקשו ממנו לאזן את הבילויים שלו ולהיות גם קצת יותר אתכם. ככל שהבן ירגיש שאתם מפרגנים לו על הבילוים החברתיים שלו, ונהנים מכך שהוא נהנה, יש סיכוי שיקבל את בקשתכם בחיוב.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)