מקרה שהיה בכיתה בפורים מה את חושבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקרה שהיה בכיתה בפורים מה את חושבת
    מירי
    21/03/2008

בכיתה של בני הוחלט בפורים לשחק את משחק ההפתעות "גמד וענק ".לפי סיפורים של בני בן ה-11 וחצי כמעט כל אחד ידע גם מי הגמד שלו.לאורך מס' הימים שהוא היה אמור להפתיע במשהו מתוק ונחמד את הענק שלו ,בני השקיע המון מחשבה ופינק בצורה יוצאת מן הכלל והכין לו את העוגיות האהובות עליו. ביום הראשון הוא שכח לפנק את הענק הוא קנה לו משלוח מנות מכספו הפרטי. ועוד אמר אמא את יודעת גם הוא הענק שלי ובסוף הוא יביא לי משהו גדול .הוא היה חוזר הביתה מאוד מאוכזב שהוא יודע מי הגמד שלו ורק פעם אחד הביא לו איזה חמצוץ אחד יבש וסוכריה לא טעימה .בקיצור הגיע היום שכל ענקים אמורים להביא משלוח מנות לגמד שלהם ,בני החליט שהוא לא רוצה לקחת,ואמר גם כביכול לא מגיע לו וגם ככה אני לא סובל את התנהגותו של הילד הזה .הסברתי לו שזה לא משנה איך הגמד שלך התנהג אתה חייב חייב לקחת משלוח מנות וכדי לשכנעו שכן יקח איתו משלוח מנות לכיתה אמרתי לו שזה יום שכל תלמידי הבית ספר מגיעים עם משלוח מנות וגם אתה צריך לקחת.הוא סירב בתוקף ואמר לא צריך.לא חייב. אתמול שחזר מבית הספר היה מאוד מאוד מאוכזב ראיתי המון עצב עיניים שלו .ששאלתי אותו לא רצה לספר לי מה קרה אבל לאט לאט שנרגע ישבתי לידו ודיבנו. אז הוא סיפר כשהגיע לפתח בית הספר הענק שלו נתן לו משלוח מנות ,אבל כשהגיעו לכיתה המורה שאלה ,מי לא הביא משלוח מנות .הוא ענה ואמר שהוא לא הביא ואז המורה לקחה ממנו את המשלוח שקיבל ונתנה אותו לילד אחר.
    השאלה שלי אליך מה את חושבת על המקרה שקרה ? איך אפשר להסביר לו גם לגבי המקרים האחרים על יחסי אנוש ?יש לי ילד קצת עקשן בדעותיו ,מאוד חברותי ואינטלגנטי, תלמיד טוב ומצליח ומלבד הערות ביומן על אי הכנת שיעורי בית לפעמים ושהוא פטפטן לפעמים ,אוהב ומפנק אבל עם כל זאת יש תלמידים בכיתה שמציקים לו לאורך כל השנים שבינהם זה הילד שלא רצה לקחת לו משלוח מנות,על ההצקות דיברתי עם המורה היועצת וגם מנהלת בית הספר ,הדרך שלהם לטפל זה לדבר עם הילד וגם ההורים ואז היה שקט מהצקות לשבוע ושוב חוזר להיות כמו שהיה .הילד שלי ידע להבליג אבל מאחר שהוא כבר לא יכול להבליג יותר הגיע להחלטה כי רק באלימות אפשר לפתור את הבעיות שלו איתם ואומר שגם המורה לא עוזרת . שאלה הנוספת איך אני יכולה לחזק אותו כדי שלא יחליט החלטות שכאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיעור בחיים

ענת זפרני
    24/03/2008

הילד שלך למד את השיעור שלו ביחסי אנוש
    ביחסים בין מורים לתלמידים
    ועוד ועוד
    אין לך מה להוסיף ולנאום לו בנושא הענק והגמד - לדעתי - הלקח הופק
    בנוגע להצקות יש ילדים שממש גוררים הצקות וכמה שמנסים לברר לא עולים על העניין
    מה שאני מציעה זה
    שהילד שלך יתחבר לילד אחד - החבר הטוב שלו
    ודרכו ירכוש ביטחון - שגם כשמציקיםלו עומרי או עודד או כל שם אחר יהיה שם עבורו
    נסיוני מראה לי שמספיק שיש לילד פינה אחת בטוחה שכמות ההצקות פוחתת
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו