חופש גדול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופש גדול
    מיכלי
    30/06/2013

שלום לך, ראשית תודה על הפורום לא מובן מאילו שיש עם מי להתייעץ! החופש הגדול הגיע ואיתו גם ההתמודדות עם בני הנוער, בתי בת חמש עשרה אנחנן גרים במושב, היא וחברותיה נוהגות לבלות כל לילה עד שעות מאוחרות אחת שתים בלילה ויותר, תחילה לא ידעתי איך להגיב, במיוחד כשהיא אמרה לי אמא אנחנו רק פה במושב אין לנו לאן ללכת ועוד ועוד תירוצים, ושכנועים למה לי להסכים לה״ גם לחברות שלי מסכימים״ ועוד ועוד.... הודעתי לה היום באופן חד משמעי שאני לא מסכימה שהיא תשאר אחרי 24:00 בחוץ. היא נכנסה הביתה כעוסה בטענה שאני נודניקית, ומה הבעיה שלי ולא נותנת לה להנות בחופש. שאלתי היא ואולי לא שאלה אלא רק אישור לכך שאני פועלת נכון. האם זה נכון להגביל אותה גם אם זה פה ליד הבית? האם זה בסדר שהם ישבו בחצר של אחת הבנות או שלנו עד שעות מאוחרות? או שלהגביל עד שעה 24:00 ובזה לסיים את העניין? אודה לתשובתך נ.ב. לחלק מההורים אין בעיה שהם ישארו בחוץ עד שעות מאוחרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופש גדול

הוספת תגובה

• חופש גדול - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    01/07/2013

שלום מיכלי,
    אני שמחה שאת נעזרת בפורום. תודה לך.
    לגבי בתך - הרי שאני סבורה שאכן השעה 24.00 לבת 15 היא קצת מוקדמת מדי בזמן החופש. איני יודעת מתי היא וחברותיה מתחילות להיפגש, אך מתארת לעצמי שאולי גם שעת ההתחלה התאחרה. בכל מקרה זה די קשה עבורה לעזוב הכול ולחזור הביתה בשעה שנקבת.
    אם מדובר בסביבה בטוחה, ואם את סומכת על בתך, נסי לבוא לקראתה. לברר עם עצמך את עמדתך ולראות אם את יכולה קצת להגמיש אותה. זה בסיס טוב לדיאלוג ביניכן ואולי גם קצת לשיתוף מצדה מה קורה בפגישות הליליות האלה.
    זכרי שלא מדובר בפריצת גבולות כללית אלא בהליכה לקראתה כחלק מההכרה בגילה ובצרכיה.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו