מעבר פתאומי של ילד בן 13 לאביו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר פתאומי של ילד בן 13 לאביו
    אלינור
    09/07/2013

שלום רב,

אני אם חד-הורית המגדלת את בני, כיום בן 13 ועולה לכתה ח'. בסופ"ש האחרון, בעת ביקורו של בני אצל אביו, התקשר אליי בני והצהיר שהוא החליט לעבור לגור אצל אביו ושהוא מצטער ולא רוצה לפגיע בי. זה נעשה בטלפון כיוון שהיה לו קשה לאמר לי את זה פנים מול פנים. אביו תמך בו ואיפשר מהלך פתאומי זה.

לאחר כמה ימים של ייסורים, בהם גרושי לא איפשר לי לראות את בני מהחשש שאלחץ ואשפיע עליו, ובקושי איפשר לי לשוחח איתו בטלפון, הוא הסכים שניפגש שלושתינו (אני, בני וגרושי) אצל אחיו של גרושי (על שיקול דעתו אני סומכת).

בפגישה, הבהרתי לבני שאינני כועסת על החלטתו, למרות שעצוב לי, אך הדרך בה זה נעשה אינה בריאה עבורו ואינה ראויה ליחסים הקרובים בינינו. הוא אמר שמצטער על הדרך, אך הוא החליט לעבור, כיוון שהוא רוצה לחוות "איך זה לגור עם אבא".
    סיכמנו שאוכל לקחת אותו בינתיים כל שבוע, פעם ליומיים ופעם סופ"ש.

אני גרה בכפר סבא וגרושי בלוד. הוא כבר דיבר על להעביר את בני לבית ספר באיזור לוד, ובני אמר שהוא מסכים. כל חבריו נמצאים בכפר סבא. יש לו חוגים מוכרים בכפר סבא. בני מאד מושפע מאביו ויסכים איתו על כל דבר שיאמר. אם בני החליט, אני מרגיששעליי לפעול בזהירות ולא להפעיל עליו לחץ או להתנגד יותר מדי.

יש לי כמה שאלות, ברשותכן:
    1. האם עליי פשוט לאפשר למשמורת לעבור לאביו לגמרי? האם עליי להילחם שתהיה לפחות משמורת משותפת?

2. האם כדאי לי לגשת לבית משפט להסדיר את הסדרי הראיה/המשמורת?

3. האם עליי להסכים למעבר לבית ספר מרוחק מכפר סבא אך קרוב ללוד, כאשר בני ייכנס אליו מבלי להכיר אף ילד, בסביבה חדשה ובמהפך אישי חדש (מעבר מאמא לאבא)?

יש לי עוד הרבה שאלות, אך אסתפק בינתיים באלו :-).

תודה רבה מראש!
    אלינור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעבר פתאומי של ילד בן 13 לאביו - תגובה

שלי ורדי
    10/07/2013

שלום אלינור

אכן מהלך מהיר מפתיע, וכפי שאת אומרת, לא כל כך בריא,
    בעיניי לפחות רב הנסתר מהגלוי...
    אני חושבת שאת נהגת באיפוק, ללא דרמות וללא לחצים, אך האם בנך באמת רוצה לעבור, והאם חשב על כל ההשלכות של התרחקות מחבריו הקרובים בבית ספר בכפר סבא? ההחלטה הכי טובה הייתה יכולה להיות זמנית, כלומר להחליט על כך שהבן עובר לתקופה הקיץ אצל האב
    שזו תהיה תקופהת מבחן, ולאחר מכן תשקלו מחדש. אני כן חושבת שצריך לערב עובדת סוציאלית לסדרי דין כדי שתבדקו את העניין ועד כמה הבן שלך מוכן לשינויים הצפויים עליו, בחייו החדשים עם האבא. ייתכן מאד שיהיו קשיים, כששני אנשים חיים ביחד, מתחילים קשיים שאי אפשר לצפות בהם קודם לכן.. תעשי הכל בנועם, ללא לחצים, ייתכן שצריך לבדוק ביתר רזולוציה מהן הציפיות של הבן מחייו עם האביו והאם אביו מסוגל לספק לו דאגה יומיומית לצרכיו. לא סיפרת על בעיות בקשר בניך לבין הבן, כך שנראה לי שזו לא הסיבה שבגללה החליט לשנות את מקומו. לגבי משמורת משותפת, קשה לי לענות לך -זה דבר מצוין אך יקשה על בן מבחינת הגעה לבית הספר, באמת, נהגת באיפוק ראוי להערכה, עכשיו צריך להכניס אדם שלישי בעניינים כדי שידבר עם הילד, עם האב ואיתך, בנפרד או ביחד, כדי להבין האם צרכיו של בנך יסופקו בעקבות השינוי הזה.

כל טוב,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שלי

אלינור
    10/07/2013

שלום שלי,

תודה רבה על העיצה. היא נשמעת לי טובה. אני אציע לבני שיגור עם אביו הקיץ, לתקופת נסיון של כחודש. כעבור חודש, נשב שוב לבדוק אם המצב השתנה.

שוב תודה,

אלינור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר פתאומי של ילד בן 13 לאביו - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    10/07/2013

אלינור שלום,
    איני עורכת דין אך אשתדל לענות - מהזווית הטיפולית - כמיטב יכולתי. בתחילה אומר כי אני מאוד מבינה את כל מה שכתבת. את המחשבות, התחושות והדאגות...אכן מדובר בשינוי הנשמע קיצוני ולא מותאם לצרכי בנך. עושה רושם שמה שהכי קשה - אולי - זה העדר הדיאלוג בינך לבין אביו של הילד. דיאלוג המתגבר על הקשיים הזוגיים והאישיים ומכוון להורות בלבד (עד כמה שניתן).
    איני בטוחה שאת יכולה להתנגד, במיוחד שבנך הוא נער בן 13 ולא ילד קטן. נדמה שיתכן ואת צריכה לתת לו להתנסות, להחליט ולבחור - בידיעה ברורה שאת כאן, מלווה אותו ותומכת בו (גם אם מרחוק).
    הסדרי ראייה משותפים נשמעים מתאימים אבל זה אומר שבחצי שבוע בנך אצל אביו ובחצי השני - אצלך. האם זה פותר במשהו את סידורי הלימודים? הנסיעה? האם בנך לא יטולטל ויטורטר מכך? קשה לי להעריך. זה משהו עבורכם לחשוב ולהחליט ביחד.
    עניין נוסף, היות שבפנייה לבית משפט כרוכה בזמן המתנה ועלולה לאיים על אב הילד יתכן שכדאי לך להציע לפנות ביחד למספר פגישות גישור. בהן תוכלו לקבל החלטות מייטיביות עבור בנכם. כך או אחרת, הרי שנראה לי שבכל מקרה צריך וכדאי להסדיר את העניינים כחוק, בכתב ובאופן ברור.
    מקווה שעזרתי,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העיצות, נלי

אלינור
    10/07/2013

שלום נלי,

תודה רבה על עיצותייך בתחום המשפטי. היה לי נחוץ לשמוע גם צד זה. כפי ששלי הציעה, אמליץ על תקופת נסיון ואח"כ אבקש שמישהו מקצועי - טיפולי ומשפטי - יעזור לנו בהחלטות לגבי המשך הדרך.

שוב תודה!

אלינור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו