אחים ישנים ביחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחים ישנים ביחד
    שרון
    22/07/2013

שלום רב, הבכור בן13 האמצעית בת 11.5 הקטנה בת5.5 הקשר בין הגדול לאמצעית טוב, לבכור חדר נפרד והבנות ביחד בחדר. בתקופת החופשים ביתי האמצעית אוהבת לישון עם אחיה ביחד בחדר, אני לא יודעת אם זה בסדר? למרות שאני בפיקוח תמיד נכנסת לחדר ובודקת, או שהם משחקים ביחד במחשב או שהבן משחק במחשב והבת רואה טלויזיה, ולפעמים היא מצטרפת לסייקפ עם חברים שלו (בנים ובנות) אני נכנסת לפעמים גם באמצע הלילה לבדוק הבת ישנה והבן משחק, שאלתי אותו לא מפריע לך שהיא ישנה פה? ומבחיננתו אין בעיה. רציתי לדעת אם מבחינת הגילים זה בסדר שהם ישנים ביחד באותה מיטה? אני רוצה לציין שלכל אחד מהם יש סמיכה משלו
    תודה רבה ואשמח לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחים ישנים ביחד

הוספת תגובה

• אחים ישנים ביחד - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    22/07/2013

שלום לך,
    מדבריך עולה שבין ילדיך קשר טוב. כל הכבוד!
    כמו כן, שאת אם ערנית עם "יד על הדופק". גם כל הכבוד ויפה מאוד.
    אני סבורה שכדאי להימנע משינה משותפת בגילאים אלה, אך לא כדאי לעשות שום דבר באופן מופגן וקיצוני. חשוב לשוחח עמם, לשים לב וטוב שלכל אחד מהם שמיכה נפרדת.
    לגבי שיחה הרי שאיני יודעת, כי לא הזכרת, האם נושאים מיניים עלו על הפרק והאם היה איזשהו דיבור בבית על התפתחות וחינוך מיני. עושה רושם שילדים הגדולים כבר זכאים להתייחסות כזו, הכוללת אפשרות גם להעביר את המסר על איסור "גילוי עריות" באופן מותאם לגילם. גם יתכן שאם תאפשרי שיחה מעין זו, הרי שהילדה הקטנה תשאל לגבי "איך באים ילדים לעולם"... מה שמותאם לגילה.
    אני מציעה אם כן שיחה נפרדת עם הבן ושיחה נפרדת עם הבת - על התפתחות, אהבה, עניין במין השני (בנים-בנות) וברור כיצד הם תופסים נושאים אלה ואת עצמם. תוכלי כך גם לבדוק האם יש עניין, מחשבות בכיוון וסקרנות. כדאי גם לברר מה קורה דרך הקשרים במחשב (פייסבוק וכדומה).
    אנא חזרי אלינו עם תשובות...
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו