קשר בין מתבגרת לאב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין מתבגרת לאב
    המרכז להורות
    27/07/2013

בעלי אדם שמתקשה לנהל תקשורת פתוחה באופן כללי ובמיוחד כשהוא כועס או פגוע, הדבר בא לידי ביטוי בברוגז הוא מנתק מגע , ביחסים ביננו אני זו שאחרי כמה ימים כשהוא נרגע יוצרת את ההדברות.
    לצערי אני רואה שאותו דפוס מתחיל גם בקשר עם בתי בת ה 16 הוא נפגע או כועס עליה ואז הוא פשוט ברוגז איתה לא מתקשר איתה בכלל כאילו היא לא קיימת.
    בפעמים האחרונות שזה קרה ניסיתי לתווך הסברתי לו שזו לא דרך שהוא צריך להסביר לה ממה נפגע או התרגז ולה אני מסבירה שתתנצל אם היא חושבת שלא הייתה בסדר, הפעם הבת שלי אמרה לי שאני לא צריכה להתערב, היא חושבת שהוא האבא והוא זה שצריך לבוא אליה ולהסביר לה ולא להתעלם ממנה כמו ילד קטן.
    היא מרגישה שההתנתקויות האלו מצידו בכל פעם שיש משהו גורמות לה לא לרצות להיות איתו בקשר קרוב , ובכל מקרה היא מרגישה שגם שהכל חוזר לעצמו הוא לא באמת מדבר איתה והתקשורת בינהם לא קרובה.
    מנסיון בקשר שלי איתה אני יודעת שהיא נערה עם אינטלגנציה רגשית גבוהה ותקשורת טובה דבר שקשה לי יותר להגיד לגביו
    האם להתערב או לא? ומה הייתם מציעים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין מתבגרת לאב

הוספת תגובה

• קשר בין מתבגרת לאב - תגובה

שלי ורדי
    28/07/2013

שלום עינת,
    אני מבינה ומזדהה עם דאגתך, את לא רוצה להיות אדישה למה שקורה לך בבית שלך בין שני אנשים כל כך קרובים לך. תקשורת מסוג זה משפיעה לרעה על הבת שלך.
    זה נכון, את לא יכולה לעשות את העבודה עבור בעלך, בתך צודקת בכך. האב מגיב ממקום ילדותי ופגיע שלו, שהוא מבטא אותו דרך כעס עצור של התרחקות. הוא נוטה לתפוס את בתו כעוד מבוגר שפוגע בו ולא כילדה... זה מודל קשר הרסני עבור בתך ועלול להשפיע עליה לרעה במערכות היחסים שלה העתידייות . לכך את צריכה לדאוג. אני חושבת שאת צריכה להפעיל את כל כוח ההשפעה שלך על בעלך כדי שתיגשו לטיפול משפחתי,כי תקשורת מסוג זה חד משמעית פוגעת בה.. את כרגע "המבוגר האחראי" במשפחה ואת צריכה לעשות ככל בשביכולתך כדי שתגיעו לטיפול משפחתי עם הבת.

שיהיה בהצלחה!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו