מתבגר שמסתגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתבגר שמסתגר
    מיכל
    28/07/2013

שלום, בני בן ה- 13 סיים השנה כיתה ז'. למרות החששות, עשה זאת יפה מאד ובהצלחה מרובה. בני מאובחן עם קשיים בויסות חושי. השנה הסתגר מאד בבית - קרא, שמע מוזיקה ושיחק במחשב. ולא התעניין כמעט בחברת בני גילו. בחופש זה הקצין. הוא ילד אהוב ומקובל אך לא מעוניין להיפגש עם חברים. אומר שמשעמעם לו ושלא מוצא את עצמו. בחודשים האחרונים התקשה מאד להרדם ובשבוע האחרון התחיל לקחת כדור שינה, בהמלצת הרופא. הוא נראה חיוני ולא מדוכא . אינני יודעת אם אני אמורה לדאוג (אני כבר מודאגת ...) או להניח לו. אשמח לשמוע את דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר שמסתגר

הוספת תגובה

• מתבגר שמסתגר - תגובה

שלי ורדי
    29/07/2013

שלום מיכל,
    בשאלתך שלך האם את צריכה להיות מודאגת, אין לי לגמרי תשובה חד משמעית כי אין לי המון מידע. מהמידע שאת מוסיפה כאן, נדמה לי שלא דווקא. בגיל זה -בתחילת גיל ההתבגרות, הנקראת טרום-התבגרות קיימת תופעה של הסתגרות מסוימת, (בארץ זה פחות נפוץ, ילדים כאן מדלגים עליה עקב הלחץ חברתי הגדול להיות בין החבר'ה רוב הזמן..). הילד עובר שינויים, הורמונאליים ופיזיולוגים ושינוים בהתעניינויות שלו. לפעמים אדם צריך את השקט שלו כדי לעכל ולעבד שינוים אלה , ואחר כך לצאת אל העולם, שלם יותר עם עצמו.
    ייתכן גם מצב בו החברים שלו משתוללים בבילויים שלהם והוא מטבעו שקט יותר ויותר מאופק ולא מתאים לו כרגע. ייתכן גם שהקשר איתכם נותן לו בטחון, השהיה בקרב בני המשפחה, הוא שואף את תחושת הרוגע שלו מהמקום הבטוח שלו-המשפחה. העובדה שאוהב להיות איתכם בבית, זו מחמאה עבורכם, אין לו סיבה לברוח, מרגיש טוב בבית שלו. הבן גם לא נראה מדוכא ומשועמם להיות בבית, זו אינדיקציה חשובה. זה גם גיל בו חלק מהחברים משתנים, משנים את התנהגותים וענייניהם וייתכן ואינו מוצא בחבריו הקודמים את העניין והקרבה שהיו פעם. למשל חלק מהחברים בגיל זה כבר התחילו באופן אקטיבי להתעניין בבנות. תנסו לדובב אותו כדי להבין אותו יותר, האם יש לו חבר טוב אחד שהיה רוצה לפגוש אותו, ולהזמין אצלו? אם יש לו אחים גדולים, כדאי שגם הם ידברו איתו, אולי יהיה יותר פתוח לשתף אתם על מה שקורה בתוכו. אפשרות אחרת הקיימת היא שבאמצעות המחשב יש לו תקשורת רציפה עם חברים וכך מרגיש פחות מבודד. כדאי לכם להזמין אותו להצטרף לפעילויות המשפחה, כדי שיצא גם וישאף אויר.

כל טוב,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגר שמסתגר

מיכל
    29/07/2013

תודה רבה על התשובה המפורטת והמרגיעה. בהחלט נתת לי עוד נקודות למחשבה.
    תודה, מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו