בן מתבגר בגיל 12.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן מתבגר בגיל 12.5
    רונית
    30/07/2013

יש לי בן בגיל 12.5, שלפני שנה וחצי בערך הוריד את המכנסיים והתחתונים שלו מול בת דודתו בת ה-5. אני נחרדתי ומייד פניתי לפסיכולוג שלו שטיפל בו (טיפול ריגשי חברתי) והנושא הוסבר, טופל בפגישה אחת ויותר לא היה.
    לפני שבועיים גיסתי סיפרה לי שהיא מצאה את בני ובתה ביחד במיטה , לא נראה משהו חשוד, אבל הוא היה עם חולצה למעלה. (יש לציין כי רק בחצי שנה אחרונה הוא החל להתפתח במהירות : מעט שערות מתחת לבית השחי, שמים לב שאיבר המין גדל וכו'). דיברתי איתו על זה ונתתי לו להבין שזה לא בסדר הוא ביקש סליחה מגיסתי והבטיח שזה לא יקרה. היום התברר לי שבמשחק עם כולם, שניהם התחבאו מתחת למדרגות ו"הצמידו" בטן לבטן. אני מאוד כעסתי עליו ושאלתי אותו מה קרה שם? כי בתי הגדולה ראתה שהוא הרים את המכנסיים. הוא טען שהמכנסיים נפלו ולא שינה את דעתו בכך. אבל , אני כעסתי עליו והזכרתי לו את מה שקרה ואת ההבטחה שלו, למה דברים כאלה עלולים להוביל ("כתם" במשפחה לא יסכימו שהוא יבקר אצלם יותר, אולי אפילו תלונה במשטרה ...) , אמרתי לו שעל התנהגות זו צריך ללכת לפסיכולוג שוב (הטיפולים הופסקו, גם בגלל קושי כספי וגם כי היה שיפור ) ביקשתי שייכנס לחדר לעונש עד שאגיע מהעבודה ואז נדבר. אני מציינת כי אני ובעלי בתהליך של פרידה .
    מה עושים? לאן הולכים מכאן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן מתבגר בגיל 12.5

הוספת תגובה

• בן מתבגר בגיל 12.5 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    31/07/2013

שלום לך,
    לאור מה שכתבת אשתף בכמה ממחשבותי:
    האחת - בנך רוצה להיות "ילד טוב" אך משהו - הקשור למיניותו - חזק ממנו...
    השנייה - נראה לי שעד כה ההתייחסות שלך ושל הבוגרים סביבו הייתה בעיקר להפסיק את ההתנהגות הלא רצויה, ולא לרדת לעומק העניין.
    שלישית - החיבור בין התנהגויות לא רצויות לבין ענישה: יש להערכתי לחשוב על ההקשר. על מה בדיוק הוא נענש?
    הרביעית - כיצד בנך מתנהל בכלל בחיים? איך הוא עם לקבל גבולות? לווסת את עצמו מבחינה רגשית? להתמודד עם דחיית סיפוקים/תסכולים/כעסים?
    האחרונה - אני משערת שהעיתוי הינו אכן רגיש לאור העובדה שהוריו בתהליכי פרידה, אך סבורה שלא הכול קשור לכך.
    יש לזכור גם שיש לו פה "שותפה". היא אכן צעירה ממנו בהרבה ועליו מוטלת יותר אחריות אך משהו באינטראקציה ביניהם מפתה ומושך את שניהם.
    אי לכך אני מציעה לשוב ולהתייעץ עם בעל/ת מקצוע עליו/ה את סומכת (האם האב שותף לעניין?). איני מציעה ללכת בדרך של אזהרות וסנקציות אלא לתת מענה עמוק יותר למשיכה, לעניין אך גם לבסס יכולת לקיים גבולות ולכבדם. אני מבינה את החשש מפני ,כתם" חברתי-משפחתי, אולם למען בריאותו הנפשית והמינית של בנך כדאי שזה לא יהיה השיקול היחידי.
    בברכה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן מתבגר בגיל 12.5

רונית
    31/07/2013

ד"ר שטיין,
    לעניין תגובתך, אני מבקשת להבין את מחשבתך השנייה, לאיזה עומק עניין יש לרדת? אם מדברים איתו רק על עניין המעשה? ואם לא עשיתי זאת נכון , איך לעשות זאת?
    לעניין מחשבתך הרביעית: בני קיבל ומקבל גבולות, הוא תלמיד טוב שעולה לכיתה ז' והתקבל לכיתת מצויינות, הוא ילד רגיש מאוד. יש בינינו קשר טוב מאוד, כי הוא מספר לי הכול, לא תמיד ב"שלוף" לפעמים גם בעידוד מצידי. אין לו הרבה חברים , אבל הכמות הקטנה מספיקה וחשובה לחברות טובה וקשר טוב.
    לשאלתך אם האב שותף, אז התשובה היא כן.
    איך מכאן אני אני מתמודדת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן מתבגר בגיל 12.5 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    31/07/2013

רונית שלום,
    ביחס למחשבה השנייה, בה הייתה גלומה ההצעה להתייחס יותר לעומק, הרי שאני הייתי מציעה לשוחח אתו ולברר אתו כיצד הוא רואה ומבין את מה שקורה בינו לבין בת דודתו. זאת במטרה להבין את עולמו ולגייס את המוטיבציה שלו לשליטה עצמית.
    הייתי מעלה את המסר שמצד אחד יש לנו כבני אדם תשוקות וחשקים אך מצד שני עלינו ללמוד לווסת אותם ולהתאימם למצב. כך למשל, הוא יכול לנגוע בעצמו בפרטיות חדרו, אך אינו יכול לגעת במישהו אחר, כולל בה.
    נסי לדובב אותו לדבר ולא רק להשמיע לו...
    הייתי מנסה גם להתעכב בעדינות על הקושי שלו להתאפק... כדאי לשמור במחשבה את הרעיון שמדובר במיניות מתפתחת בה למסרים שלכם יש משמעות מרחיקה לכת.
    ואולי אפתיע אותך אך אני סבורה שיש להביט בעניין גם בצורה אחרת - בהיבט שנותן נורמליזציה מסוימת למעשים. מגעים ראשונים, התנסויות והבעות עניין קורות בתוך המשפחה ובטח בין בני דודים. לא שלא צריך להשגיח, להיות עם יד על הדופק, להסביר ולשים גבולות, אך גם חשוב בעיני גם לשמור את המחשבה הזו. ולו רק בכדי שאת תוכלי להיות פחות דואגת, חרדה ולחוצה.
    אני מקווה שאביו שותף למסרים ומציעה גם שאף הוא ישוחח עם הבן ויחלוק עמך במידה מסוימת את הטיפול בכך. אם הוא יכול.
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו