מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בורח מהבית....לימור31/07/2013
ערב טוב.. בני הבחור בין 12 בגיל ההתבגרות...לפני מספר ימים הוא התחצף אלי בצורה שלא האיתי מוכנה לספוג והענשתי אותו...שאני לוקחת את הפלאפון לשבוע ולא יהיה לו מחשב....אחרי כמה דקות הוא נעלם מהבית...משמונה בערב ולא ענה לטלפונים בסביבות עשר וחצי הוא שלח הודעה וכתב אני לא חוזר הביתה עד שאת מבטלת לי את העונש....עד 11 בלילה ובסוף הוא כתב נשאר לי חמש אחוז ואם לא תבטלי אני ישן בחוץ...לכן ביטלתי כי נלחצתי וברגע שהוא הגיע לקחתי לו את הטלפון ואמרתי שלפעמים אין ברירה ולכן שקרתי...הוא בכה צעק ושוב התחצף ואמר שהמילה שלי לא שווה... למרות שאני לעולם לא מבטיחה ולא מקיימת...פשוט נבהלתי...ושוב פעם הוא ברח היום בבוקר וכשמצאתי אותו אחרי שעות לא פשוטות הוא אמר אני לא חוזר עד שאת מחזירה לי את הטלפון....[לא מתכונת להחזיר] ושוב ברח....עכשיו אני יודעת איפה הוא אבל איך מתמודדים עם המשחק הזה... יש לציין שיש בננו קשר טוב אני מדברת אליו יפה לא מזלזלת בו תמיד חיובית אוהבת ומחבקת ... אז למה הוא בורח ומתחצף תודה רבה מקווה שהסברתי את עצמי טוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורח מהבית.... - תגובה
ד''ר נלי שטיין04/08/2013לימור שלום,
צר לי על התגובה המאוחרת. הנה כמה מחשבות בעניין שהעלית:
אני מבינה שאת מוטרדת, וזה ברור. איני יודעת מדוע בנך מתנהג בדרך זו. הייתי שואלת אותו מדוע הוא בוחר בדרך של בריחות. הרי יש ביניכם יחסים טובים ברמה הבסיסית - כפי שתיארת. איך הוא מבין את הבחירה לברוח? להעלם? זה נשמע די קיצוני ובמטרה להפחיד אותך מאוד. האם הוא מרגיש שאם לא יעשה משהו כזה - כמו להפחיד מאוד מאוד - הוא לא ישמע? רצונו לא יילקח בחשבון?
ואולי קיבל את הרעיון ממישהו אחר?
אני חושבת ששניכם יכולים לראות שתוקפנות וחוסר כבוד מביאים להקצנה. הוא התחצף - את הענשת באופן שקשה לו. הוא בורח מהבית - את משקרת כדי להחזירו. הוא מגלה את השקר ושוב מתרחק ומתאכזב. יש בכך גם פגיעה קשה באמון הבסיסי ביניכם.
אני מציעה לא לשקר, לא לנקוט במניפולציות, לדבר על הכאב ועל הקושי, על כך ש"אנחנו לא מדברים כך אחד אל השני/ה"...! וכן, לא לתת עונשים שאינך יכולה לעמוד בהם.
אם המצב ימשך אני מציעה להיעזר מקצועית.
בהצלחה,
נלי
נ.ב. איפה אביו בתוך כל המצב הזה? האם הוא יכול לעזור/להתערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)