מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלופת חדריםאילת14/08/2013
שלום,
בביתי שני חדרי ילדים- ושלושה ילדים מתבגרים.
כרגע המצב הוא שהבן הבכור (17) נמצא בחדר משלו, ושני התאומים (בן ובת 15) חולקים חדר.
לאחרונה עולים מצבים בעיתיים בנער ונערה בגיל כזה שנאלצים לחלוק חדר. מעבר לפרטיות הנדרשת להם, יש קושי אפילו בפעולות יומ-יומיות פשוטות כמו להתלבש.
מצד אחד הייתי שמחה להעביר את הבת לחדר הנפרד ולתת לה את פרטיותה. מצד שני- איך אוכל "לגזול" מהבכור את חדרו מבלי שירגיש כאילו הוא "הורד בדרגה".
לצערי לא הצלחנו למצוא פתרון שיניב חדר נוסף, אפילו קטן, ומעבר דירה נשקל אך לא ייקרה בקרוב.
אשמח לעצה,
אילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלופת חדרים - תגובה
שלי ורדי14/08/2013שלום אילת,
את חושבת שבנך הבכור לא יבין את המצב? אולי זו הרעת תנאים עבורו אבל אחיו לא נמצא בפער גילאים כל כך גדול, אחיו בן 15, כך שיהיו להם עניינים משותפיפ. לדעתי אין מנוס מלפנות אליו בסה"כ אתם ההורים מחליטים במשפחה, האם בכלל העליתם את האפשרות הזו בפניו או שאתם חוששים?. כמובן שצריך לתת את החדר הגדול ביותר לשני הבנים. בת בגיל זה צריכה את הפרטיות שלה. לדעתי, צריך לחשוב ברצינות על שינוי בחדרים, לפחות לנסות. אני חושבת שהבן הבכור גם צריך לחשוב על טובת כל המשפחה ולא רק על טובתו שלו. אפשרות אחרת זה לשמר את המצב הקיים עם כל המגרעות הגדולות , אך בין שני האחים התאומים צריך להיות כבוד והתחשבות גדולים מאד, כך שכל אחד יצא מהחדר כשהשני יתלבש ללא תלונות וידפקו בחדר אם יודעים שהאח השני נמצא בו.,או יצאו ממנו ויאפשרו מדי פעם פרטיות לאחד מהם, מצב קצת קשה הייתי אומרת...
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)