מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחיות לא בקשר טובטליה11/09/2013
בוקר טוב, יש לי שתי בנות אחת בגיל 17 והשניה בגיל 15.5, זו שב15.5 נראית גדולה יותר ,ביתי בת 17 נמוכה מאוד 1.50 לעומת אחותה 156.
באמת שתי בנות מדהימות , פעילות בתונעת נוער בנות טובות, שונות מאוד אחת מהשניה, הגדולה סגורה יותר, די מורכבת. . כאמא מאוד קשה לי לראות שאין בינהן שום קשר, אני יודעת שביתי בת ה15.5 מאוד רוצה להתקרב לאחותה, אך זו לא מאפשרת לה. האינטרקציה היחידה שיש בינהן אם הן צריכות בגדים אחת מהשניה או דברים שקשורים לתנועת נוער שהן הולכות. מעבר לכך אין שום תקשורת, כמה שאני מנסה ללא הצלחה.
יש לי ילד נוסף בגיל 13 שהגדולה מידי פעם כשיש לה מצב רוח טוב היא מתייחסת אליו, הקשר עם בני בעיקר עם ביתי בת 15.5.
כאמא מאוד חשוב לי להעביר לילדי את חשיבות אחדות המשפחה ובעיקר לבנותיי שיהיה מלוכדות ויתקשרו בינהן אך קשה לי לעשות זאת. במיוחד בגלל שהגדולה לא מאפשרת זאת.
הצעתי להן לקחת את התלוש שיש לי לבית קפה וללכת יחד, ביתי הגדולה לא מעוניינת ללכת עם אחותה, הן רשומות בחדר כושר, ביתי הגדולה לא רוצה ללכת איתה וכו'
אשמח לעצה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיות לא בקשר טוב - תגובה
שלי ורדי11/09/2013שלום דלית,
לא יודעת אם יש תשובות ופתרון טוב לבקשה המאד לגיטימית שלך. אך אי אפשר תמיד לקבל את מה שמייחלים לו. ייתכן שהבנות שלך שונות אחת מהשנייה מאד ולא מוצאות מכנה משותף. בתך הגדולה סביר להניח שמקנאה, כטבעם של אחים בוגרים, באחותה הצעירה הגבוהה יותר ממנה ואולי מעוד סיבות..אולי היא רוצה ליצור לה ייחודיות אך לטעמי, מהתחושה שאת נותנת דרך התיאור שלך, היא סגורה בפני כל המשפחה, הדבר נותן את אותותיו יותר מול אחותה כי האחרונה מאד מחפשת את הקשר איתה. אני מציעה ליצור הזדמנויות שכולכם תהיו ביחד, כל המשפחה תעבור חוויות משותפות. השיחות הכלליות על חשיבות אחדות ולויאליות והדאגה של בני המשפחה אחד לשני לכל אורך החיים ובעתיד היא גם חשובה. אך אל נא תדחפו יותר מדי לאחידות ואחדות כי כרגע לפחות, הבת הבכורה זקוקה לייחודיות. אני מבינה שלבת הצעירה לא חסרה פעילות חברתית כך שאינה מסכנה מאד....היא יכולה גם להתקרב לאחיה. לך הייתי מציעה לך להזמין את בתך הגדולה ליציאה משותפות, לעשות דברים משותפים ביחד -אמא ובת, כך אולי תתקרבי אליה, למרות הסגירות רוב הילדים רוצים זאת בתוך תוכם, להיות מיוחדים בלב של ההורים.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מועילה
עבדכם הנאמן18/09/2013ממה שאני רואה אחים מסתתדרים הרבה יותר טוב בלי ההורים- כשהם לידיכם הם כל הזמן נלחמים על צומת לב. ובמיוחד האמצעים סובלים מזה. שימי אותם ביום כיף כלשהו לבד (בלי מכשירים אלקטרוניים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)