חוסר אינטרקציה עם חברים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר אינטרקציה עם חברים
    תמר
    19/09/2013

בני בן 12 השנה התחיל חטיבה בצורה יפה מאוד, בהיותו ביסודי היו לו קשיים חברתיים, בני ילד רגיש ויש מעט בעיות קשב ולקויות למידה, הוא ילד חכם מאוד, שמתעניין במוסיקה והיפ הופ. בכיתה שלו בבית ספר היסודי היה לו מאוד קשה, חברתית , קצת מצא עצמו מחוץ לחברה וגם אם היה מוצא קשר עם אחד הילדים איננו יודע לשמור על אותו קשר. אני מאוד מודאגת מכיוון שנושא זה מלווה אותו גם עכשיו, הוא יושב ימים שלמים מול המחשב עם משחי המחשב שלו ואם אנחנו מגבילים את המחשב אז הוא הולך לטלויזיה. בני ילד נבון ואנחנו משוחחים איתו על חשיבות הקשר החברתי, אני יודעת שהוא היה רוצה אך מצד שני, לאורך שנים ספג הרבה "מכות" בחברה. בחוג ריקוד שהינו רוקד ישנם 2 ילדים שהוא חבר שלהם, אך גם איתם הוא לא שומר על קשר קבוע, יכול להיפגש איתם תקופה ולפתע להתנתק. אני כאמא מאוד כואב לי לראות שבגילאיים הנל מתפתחים קשרים חברתים, ילדים מארגנים לצאת קבוצות קבוצות ורק בני לבד. המצב גרוע במיוחד בחופשות כאשר בני יושב לבדו ולא יוצא החוצה כלל. מה גם שהחליט שאת הקשר עם ילדי הכיתה מהיסודי הוא לא רוצה ובנוסף רב עם מס' ילדים שם בתחילת השנה. אינני יודעת מה לעשות, אנו הורים מאוד מעורבים ומאוד מודעים אך הגענו למצב של חוסר אונים , האם לתת לילד לשבת במחשב ולהגיע לתובנות עם עצמו, או להגביל ממש איננו יודעים מה לעשות וכיצד לעזור לבני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אינטרקציה עם חברים

הוספת תגובה

• חוסר אינטרקציה עם חברים - תגובה

שלי ורדי
    22/09/2013

שלום שני,
    באמת בעיה חברתית אצל ילדים כואבת מאד להורים, ומרגישים לעתים קרובות חסרי אונים.
    אין לי הרבה נתונים על הבן שלכם, עד כמה היו לו חברים בגיל הרך, האם הייתה תקופה שהחברויות נפסקו עקב איזו פגיעה והימנעות שלו, או שהקושי היה מגיל הרך. כרגע נדמה לי שהוא נימנע, למרות שגם רוצה לקיים קשרים. אינטראקציה לא נכונה עם בני הגיל נובעת בעיקר מקושי לשתף פעולה,להתחלק, קושי להבין את הרגשות של השני ולהתחשב בו, נטיה להתנהגות תוקפנית שמרחיקה ילדים, וגם נטיה לאימפולסיביות שגורמת לילד להראות כמישהו אגוצנטרי ולא מתחשב באחרים אלא בעצמו בלבד. אין ספק שלבן שלכם חסרות מיומנויות חברתיות מהסיבות שמניתי או מסיבות אחרות, כדאי לעודד אותו להתחבר עם אחיו , אם יש לו, או עם ילדים במשפחה המורחבות או ילדים של חברים שלכם, כי הם מהווים "מקום יותר בטוח". כדאי לדבר עם המחנכת עליו שתאפשר לו אפשרויות התחלקות ולמידה משותפת עם חלק מחבריו בכתה. בנוסף, מתקיימות קבוצות ללמידת מיומנויות חברתיות וכדאי שתתעניינו אם נפתחת באיזורכם קבוצה המתאימה לגילו. לא כדאי להזניח כי כעת הבן נכנס לתקופה עוד יותר חשובה ואינטנסיבית מבחינת ההתרחשויות של אינטראקציות חברתיות שמועילות מאד להתפתחות האישיות ולגיבוש העצמי. אם הוא יהיה יותר מאושר חברתית, אז גם הלמידה שלו, סביר להניח, שתשתפר.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו