מערכת יחסים קשה מאוד עם אבא שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מערכת יחסים קשה מאוד עם אבא שלי
    עדי
    27/09/2013

שלום
    אני בן 17.5,הורי גרושים מזה 7.5 שנים אחרי מערכת יחסים קשה מאוד בינהם מאז שאני זוכר את עצמי.המשמורת היא משותפת.אני בן יחיד.
    אבא שלי בן 50,רופא במקצועו(לא בבית חולים),יש לו הכנסה מכובדת.
    אבא שלי הוא אדם שאוהב את עצמו ואת כל מה שקשור רק לעצמו,
    אבא שלי קמצן חולני אבל לא במה שקשור אליו-הוא אוהב את החיים הטובים,אחרים(אני) פשוט לא צריכים כלום,אבא שלי לא מוכן להתחלק בהוצאות שקשורות אלי בשום דבר,לא תחביבים,לא חוגים אפילו דמי כיס לא נותן.
    הוא אוכל ארוחות צהריים במסעדות(אני יודע את זה) אבל בערב בבית אוכל ארוחה קלה יחד איתי(כל ערב פסטה)אפילו כשאני מבקש ממנו לקנות אוכל מסויים שאני אוהב(לא יקר)הוא לא קונה(הוא גם ככה עובר בסופר) כשאני מבקש כסף לקנות אוכל שאני אוהב לעצמי הוא אומר שזה לא אוכל בריא,בכלל כל דבר שקשור לכסף זה או שלא צריך את זה או שאם הוא כבר קונה הוא מוציא לי את הנשמה חודשים עד שהוא קונה.
    הוא נוסע לחופשות בחו"ל 3-4 פעמים בשנה,חופשות לא זולות בכלל,הוא לוקח אותי רק כשאין לו עם מי לנסוע,כשיש לו עם מי לנסוע הוא אפילו לא מציע,בגדים הוא לא קונה אז רק אימא שלי קונה,אוכל הוא לא קונה אז בשבוע שלו אני קופץ כל פעם לאימא לאכול,חוגים ותחביבים זה הכל לא צריך-זה אימא משלמת,מורים פרטיים-זה לא צריך,אז אימא משלמת,והגרוע מכל הוא שהוא כל הזמן צועק,ממורמר,עצבני,יורד עלי,משפיל אותי מאז שאני זוכר את עצמי הוא כל הזמן צועק ועצבני וממורמר,האווירה אצלו נוראית,למרות שעם החברה שלו והבן שלה הוא מתנהג מאוד יפה,אצל אימא ובן זוגה המצב בדיוק הפוך,יושבים ומדברים איתי,עוזרים לי,מלמדים אותי,מלווים אותי,לא מחסירים ממני כלום,לפעמים אפילו יותר מידי נותנים(יש לי הרגשה שהם מנסים לפצות על הסבל אצל אבא שלי כי הוא פשוט מדכא אותי,כל פעם שאני צריך ללכת אליו אני מדוכא ועצבני)
    לפני חודש נמאס לי ועברתי לגור אצל אימא,הוא השתולל וקילל ואיים (זה לא התנהגות חדשה,הוא תמיד מקלל את כולם ומלכלך על כולם ומאיים על כולם)אבל הפעם לא וויתרתי,אחרי חודש הוא רצה לדבר ודיברתי איתו,הסברתי לו כל מה שאני מרגיש וחושב,גם עליו,היו דברים קשים,הצעתי לו שנלך ביחד לטיפול,הוא צחק עלי,אבל אמרתי שאם הוא לא ילך איתי לטיפול אני לא יהיה מוכן בכלל לחזור לחיות איתו וזה סימן ברור שהוא לא מוכן להשקיע בי כלום,בשלב הזה הוא עדיין לא מוכן ללכת איתי לטיפול ורק חזר להטריד אותי בטלפון 10 פעמים ביום,מה אתה עושה,מתי אתה יושב ללמוד,מה,מי,מו.....מציק.
    קודם כל רציתי לשאול איך אני ממשיך מהנקודה הזו?
    דבר שני רציתי לקבל מידע בקשר למטפל\ת שיכול\ה לעזור באם לבסוף הוא יבין שאני לא מתכוון לחזור ליחסים איתו ויסכים ללכת איתי לטיפול.

תודה רבה
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מערכת יחסים קשה מאוד עם אבא שלי - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    28/09/2013

שלום לך,
    צר לי מאוד על הסבל שאתה עובר. זו תקופה מאוד קשה עבורך ואני שמחה שאמך ובן זוגה תומכים בך.
    אני רוצה להדגיש שגם רופאים (אנשים מוכשרים ומשכילים ללא ספק) הם - כמו כולנו - עם קשיים רגשיים כאלה ואחרים, וזה מה שקורה אצל אביך.
    אני רוצה לתמוך בעמדתך הברורה האומרת ש"כך המצב לא ימשך..."!. ההתעקשות על הליכה לטיפול מקצועי הינה נכונה ומותאמת וכדאי לא לסגת ממנה. איני יודעת עד כמה מטפל/ת - ולו המקצועי ביותר - יוכל לעזור לאביך לעשות שינוי בתנאים אלה ובעמדה רגשית זו של התנגדות, אך תהיה בכך עזרה גדולה עבורך.
    זכור שעוד מעט אתה בן 18 וגם על פי חוק עצמאי ובר הצבעה והחלטה. אביך יצטרך להבין שאם הוא רוצה להיות בקשר אתך אתה צריך לבחור זאת. הקשר הביולוגי חשוב אבל אינו תנאי בלעדי. אינך צריך להיות בקשר בו אתה מושפל, מוקטן ו/או מתעלמים מצרכיך - גם אם מדובר באביך.
    לגבי מציאת המטפל/ת הרי שיש אתר של האגודה לטיפול משפחתי ובו מחולקים שמות המטפלים על פי אזורים בארץ. אני מציעה שגם תיעזר באמך כדי למצוא אדם מומלץ. יש לי מחשבה שאולי עדיף שיהיה זה מטפל גבר...
    בהצלחה מכל הלב,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו