מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריקנות ודיכאוןאנה28/09/2013
היי אני בת 17 עוד מעט, ובזמן האחרון אני מרגישה פשוט דיכאון וריקנות מבפנים..
אין חשק לצאת עם חברים , אין חשק לעשות כלום רק לשבת בבית ולהיסתגר עם עצמי..
מה שבדרך כלל נתן לי שימחת חיים זה אהבה, ההרגשה שיש לי מישהו .. ופעם ראשונה שאני באמת לא מאוהבת או מעוניינת באף בחור וזה ממש מעציב אותי.. אין לי מטרה לקום בבוקר, אין לי חשק פשוט לכלום. אני מרגישה ריקנות אני לא יודעת איך להפעיל או להדליק את עצמי מחדש .. והבעיה שזה תמיד קורה לי, כשאין לי אהבה אני ניסגרת ומתבאסת שוב ויבשה.. יש לי מחשבות עמוקות ומבאסות ואני לא רוצה לדבר על זה גם עם אמא שלי ... מרגישה אבודה ולא יודעת מה לעשות.. אשמח אם תעזרי לי מה ישפר לי את המצב רוח מלבד העובדה שאני לא אוהבת אף אחד ובטח שלא מרגישה נאהבת כבר תקופה ארוכה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקנות ודיכאון - תגובה
ד''ר נלי שטיין28/09/2013אנה שלום,
נדמה לי שאת נפגשת בתקופה זו עם עצמך. עם חוסר האהבה העצמי שלך, עם תחושות הריקנות והדיכאון. מה שהתאהבות עושה הוא למלא את ה"חור" הזה בנשמה, אבל המילוי הזה הוא אשלייתי במידה רבה. הוא לתקופה מוגבלת שלאחריה שוב את חשה חסרת חיים ועניין. בעצמך ובסביבה.
אני מאוד מציעה לך לבקש מאמך ללכת לטיפול מקצועי. הסיבה שאני ממליצה זאת היא שאני רוצה להציע לך להפסיק את ההתנהגות המעגלית בה את מתאהבת, מתמלאת, נרגעת, שוב מתרוקנת ושוב מרגישה מדוכאת וריקה מבפנים. את כבר רואה שזה לא באמת עובד.
אני סבורה שאת צריכה עזרה בלברר מדוע את מרגישה מה שאת מתארת וכיצד את יכולה ללמוד לאהוב קודם כל קצת יותר את עצמך. למצוא בתוכך כוחות להתמלא גם בדרכים אחרות, אלטרנטיביות, כמו חוויות הצלחה, מימוש עצמי וסיפוק אישי.
מניסיוני, ללא טיפול ועזרה תחושות אלה יגברו ויתחזקו, מה שיביא בעקבותיו סבל של ממש.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)