מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשומת לב מבניםאמא מודאגת01/10/2013
ביתי בת 13.5 היא הבכורה מבין 4 ילדים תמיד התחברה לצערי לחברות לא טובות הייתה משקרת לי הרבה שקרים לבנים בעיקר על שיעורי בית ומבחנים. לפני שנתיים פתחתי לה פייסבוק והתנתי זאת בכך שהיא תהיה מחוברת למייל שלי עד לפני כשלושה חודשים היא כלל לא התענינה בפייסבוק אך גיליתי שהיא פתחה פייסבוק חדש שלה והיא מתכתבת עם בנים בשפה מאוד זולה מאוד מפתיע אותי כי אנחנו בית דתי היא במסגרת דתית ואף פעם היא לא הראתה התענינות בבנים גם אנו לא מדברים בשפה כזאת בבית וביני לבין בעלי תודה לאל היחסים טובים מאוד. אני מבינה שהיא בגיל ההתבגרות אך לאחרונה אני שומעת שהיא מתחילה עם בנים בקניון ונותנת את הפרטים שלה לכל אחד היא מתלהבת מבנים ושואלת שאלות על מין את בני הדודים שלה שהם בני גילה ומשוויצה בפניהם שהיא מבינה גדולה במין.
אני מאוד מודאגת ממנה האם עלי לשוחח עימה על הנושא למרות שהיא איננה יודעת שאני מודעת להתנהגות החדשה שלה אני מפחדת שהיא תאבד את הגבולות ותהפוך להיות "בחורה זולה" האם זה לגיטימי בגיל כזה לבדוק לה ביחד עימה את החברים בפייסבוק? איך אני מרחיקה אותה מחברות לא טובות היא מאוד מושפעת מהסביבה
שלה .ביקשתי שתביא את החברות לבית אך היא מתחמקת מזה.היא בעלת אופי מאוד קשה היא מופנמת בעיקר מולי היות ואני הדמות הדומיננטית המחנכת בבית.אני מאוד מודאגת מקלות הדעת שלה. אני מרגישה שיש בה פיצול אישיות איתנו היא ילדה "תמימה" ובסדר בסה"כ מבחינת משמעת ובחוץ היא מדברת לא יפה מתחצפת ומתחילה "עם כל מה שזז" היא לא יודעת שאני מודעת לצד השני שלה הכל חדש לי גיליתי את זה רק בשבועיים האחרונים. איך מתמודדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשומת לב מבנים - תגובה
שלי ורדי01/10/2013שלום לך,
באמת יש מקום לדאגה, קודם כל הקשר בניך לבין הבת לא פתוח ולא קרוב, וחבל. קשר קרוב ובעל אמון היה נותן לך גישה אליה והיה מאפשר לה לספר לך יותר , או לשאול יותר שאלות לגבי ההתבגרות וההתנהלות שלה. אני חושבת שאת מתלבטת מעבר למידה האם לגשת אליה ולומר לה שאת שמעת או ראית דברים. את אינך צריכה תמיד להסביר לה ולתת לה דין וחשבון מאיפה ומאיזה אדם הגיעו אלייך שמועות על התנהגותה. הקשר המרוחק ביניכן לא מאפשר לך לגשת אליה. אך עד כמה שלא יהיה נוח, כנות ואמת גורמים לקרבה. את גם לא צריכה לעשות את הכל לבד מול הבת, עדיף שגם בעלך ביחד איתך כשתשוחחו איתה. כאשר ההורים מלוכדים בעמדה ודרישה אחידה מול הילד, הילד נוטה להישמע יותר. מאחורי ההתנהלות ה"זולה", הבת שלך מסתירה תחושת ריקנות גדולה, צורך באהבה, צורך נואש אפילו ,ניתן לומר, לקשר, לקבלה ולהשתייכות. היא די צעירה ובהתחשב לריקע הדתי שלה, מאד מפתיעה העובדה שהיא מתנהגת בצורה כזו. לא הייתי מוציאה מכלל אפשרות, צורך בטיפול רגשי. כהורים אתם יכולים להיעזר גם בצוות החינוכי והפסיכולוגי של בית ספרה.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)