מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרבן רחצהdoritna03/10/2013
בני בן ה 20 סרבן רחצה עוד מילדותו. עד היום בגילו ה"מופלג" צריך לבקש ממנו להכנס להתקלח. הדבר מלווה בעצבים מצידנו ההורים ומצידו.מאבקים אין סופיים ואיומים בסנקציות מצידנו.
הוא לא מודע או לא איכפתי לריח הרע שהוא מפיץ סביבו. אין לנו מושג איך החברים לא מעירים לו. הסברנו לו שלא נעים לשהות במחיצתו. ואיך הוא מצפה להכיר בחורה במצב הזה. הוא קם משינה לעבודה מבלי לצחצח שיניים ולשטוף פנים.
אנחנו מרחמים על חבריו לעבודה שצריכים לסבול.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן רחצה - תגובה
ד''ר נלי שטיין03/10/2013בוקר טוב,
סוגיית ההגיינה הלא טובה והריחות הרעים הנלווים אליה אכן מציקה ומטרידה. נשמע שאתם כהורים מנסים לגייס כל נימוק בכדי לשכנעו לעשות שינוי אך לשווא... אני מניחה שדברתם איתו, ומעניין לשמוע מה הוא אומר בנושא זה.
לאור מה שנכתב אעלה כמה מחשבות:
הראשונה - מאבק סביב הרגלי ניקיון הינו סוג של מאבק כוחות שמנהלים ילדים רבים, כמו גם סביב אכילה והליכה לישון. כיצד התמודדתם בילדותו? איך אתם כהורים מבינים את הצורך שלו להיאבק סביב סוגיה זו? האם קיים חשש מפני מים/עירום/שמירת הפרטיות? האם זו דרך לקבל ממכם התייחסות ותשומת לב (גם אם שליליות...)?
השנייה - איך הייתם מתארים את מצבו הנפשי של בנכם? ציינת שהוא "בעבודה". האם אינו מגויס לצבא? ואם כן - מדוע? כיצד הוא מתפקד בעבודה ובשאר חלקי החיים?
השלישית והאחרונה - האם התייעצתם בעבר לגבי בנכם בכלל ונושא זה בפרט? האם היה באיזה טיפול רגשי?
מקווה ששאלות אלה יתנו "קצה חוט" למחשבה ולהמשך קבלת עזרה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים - תשובות לשאלות
doritna03/10/2013כשמדברים עם הבחור על הרחצה ודורשים ממנו להתרחץ התשובות הן: "אין לי כוח" , "תפסיקו לחפור".
בתגובה לסנקציות הוא יכול להכנס לחדר האמבטיה ,לפתוח ברז ולעשות עצמו מתרחץ. אבל אנחנו רואים שהמגבת יבשה. וכמעירים לו על כך הוא נעלב שלא מאמינים לו.
המאבקים היו לאורך כל ילדותו. הוא שומר מאד על פרטיותו. מסתובב כל הזמן עם גרביים,לא רינו את כפות רגליו כבר שנים. ואנחנו לא יודעים מה הסיבה לכך.
מאחר וחששתי מזיהוי, כתבתי שהוא הולך לעבודה בל האמת היא שהוא חייל שמתפקד יפה מאד. ומפקדיו מרוצים ממנו.
מאחר והוא לקוי למידה , ויש לו בעיה רפואית שדרשה מאיתנו התיעציות וטיפולים, לא התייעצנו בעבר לגבי נושא הרחצה והיום לא נראה לי שישתף איתנו פעולה ויסכים ללכת לטיפול.
אנחנו ממש מיאשים מהמצב. אי אפשר להיכנס לחדרו. הריח שם מבריח אותנו.
ושוב אני שואלת: מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן רחצה - המשך תגובה
ד"ר נלי שטיין03/10/2013שלום לך,
את מתארת נער/בחור שיש לו כוחות לתפקד וזה משמח.
יחד עם זאת, להערכתי בתחום הנפשי יש קושי, מה שבא לידי ביטוי בהתייחסות לכל נושא הגוף ובפרט - לנושא ההגיינה.
אני מציעה לפנות לטיפול נפשי - עבורו וגם כחלק מהדרכה עבורכם.
מעבר לכך אפשר לבסס חוקים בבית לגבי ניקיון, אוורור חדרים, החלפת מצעים וכדומה. מה שאומר שיש הקלה בריח אבל זה ברמה של הלוגיסטיקה החיצונית וחיי השגרה (גם מאוד חשוב). יש לזכור שהחדר שלו הוא חלק מהבית שלכם! מה שאומר שעם כל הכבוד והרצון לכבד את פרטיותו הוא יהיה צריך לשתף פעולה עם הצורך שלכם לאוורר, לנקות, לסדר.
אני כותבת זאת אך למען גילוי נאות כתיבתי מלווה בחשש מסוים. זאת לאור המחשבה שהדינמיקה שאת מתארת עמוקה הרבה יותר ממה שניתן לפתור באתר כמו שלנו. חשוב יהיה לא להישאר רק ברמה הזו - הגלויה - של הלוגיסטיקה.
בבקשה פנו לטיפול מקצועי, גם אם הוא לא משתף פעולה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)