אלכוהול בגיל ההתבגרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלכוהול בגיל ההתבגרות
    מיכל
    07/10/2013

בוקר טוב,

ביום שישי האחרון בננו ציין את יום הולדתו ה17עם 2-3 חברים במרפסת.
    אני ישבתי בחדרי לפי בקשתו.כשיצא עם חבריו נכנסתי למרפסת וראיתי בקבוק וודקה
    ריק ובדלי סיגריות.בברור שעשיתי בסמסים עם בעלי שהיה מחוץ לבית נודע לי שסיפק לבני רבע בקבוק וודקה.בני אמר שחבר הביא את הרבע בקבוק בשביל לעשות לחיים.
    למחרת קיימתי שיחה קצרה עם בני ואמרתי שהיה לי קשה לראות את בקבוק הוודקה הריק
    ואת העישון בביתי כשאני מתנגדת לכך.
    חשוב לי להוסיף שבננו עם מוטיבציה נמוכה בלימודים ובכלל בעשייה גם בבית,הוא לא ממושמע לי ולמורים ועושה כרצונו כמו אבא שלו.אני ובעלי נמצאים בהליך גירושין.הילדים בשלב זה לאמעודכנים בכך אך הם מרגישים את המתח ביננו ואת הקשר הקשה שהיה
    במהלך השנים.

מה דעתכם על כך שבעלי סיפק לבני בן ה17 אלכוהול ומה עליי לעשות בעניין האלכוהול
    והעישון.

אשמח לתשובתכם,מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול בגיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• אלכוהול בגיל ההתבגרות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    20/10/2013

מיכל שלום,
    נדמה לי שמבין השורות שכתבת עלתה הדאגה לבנך ולגבי ההשלכות של האופן בו בחר לחגוג את יום הולדתו. האומנם? בה בעת, איני בטוחה שהעובדה שבעלך סיפק לו וודקה היא כה חמורה. מדובר ברבע בקבוק, ולעתים עדיף שהשתייה תעשה בבית, עם חברים שאת מכירה, ולא בחוץ. מה שיותר מחייב התייחסות היא העובדה שבנך שיקר לך!
    מדאיגה גם כן התמונה הכללית שאת מתארת - של יחסי זוגיות מתוחים, על סף משבר וההשלכות האפשריות שלהם על בנכם. יתכן שכל מה שאת מתארת הוא ביטוי לדיכאון, לירידה באנרגיות ולעצב גדול הקשור בעיקר למה שקורה בבית. הן מבחינה רגשית והן מבחינה תפקודית.
    אני מציעה מאוד ללכת לייעוץ/גישור שיקלו עליכם להמשיך לתפקד כהורים - גם אם הזוגיות ביניכם עלתה על שרטון.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו