אוף למה המציאו את הפלאפון??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוף למה המציאו את הפלאפון??
    דור
    14/10/2013

שלום, אני בן 18 והתחלתי לפני שבועיים קורס בצבא ויש בקורס ממש מעט אנשים וכל אחד מהם הוא באמת אדם תרבותי ואיכותי ונדיר שיש בקורס אחד אנשים שכולם אנשים טובים כל כך. אבל יש דבר שממש מקשה עליי לתקשר עם השאר וגם מפריע לי באופן כללי:
    לכולם בקורס חוץ ממני יש פלאפון מתקדם (סמארטפון) שמאפשר גלישה באינטרנט וכמובן שימוש בוואטסאפ הידוע. ולי יש פלאפון הרבה פחות מתקדם (ואין לי כעת אפשרות לרכוש אחד אחר) ובטח ובטח שאין בו אפשרות לוואטסאפ, וזו בעיה כי הקורס פתח קבוצה בוואטסאפ והם תמיד שולחים תמונות אחד לשני בוואטסאפ ומדברים וצוחקים ביחד בקבוצה ואני נשאר בצד מהבחינה הזאת.
    אז כמובן אני מנסה להתחבר עם השאר בלי קשר לפלאפון אבל זה פשוט בלתי אפשרי כי תמיד (תמיד!!!!!) כולם (כולם!!!!!) עם הפלאפון ואין אפשרות לדבר עם מישהו כשהוא עם פלאפון כי הוא תמיד עונה "אהה" "מה לא שמעתי" "תגיד יש לך מטען?"
    וזה משגע אותי!!!
    כל הזמן כולם בוהים במסך, לא מסתכלים בכלל על העולם מסביב וכל הזמן משוחחים ביניהם על החוסר שלהם בסוללה/במטען/בקליטה ופעם אחת נסעתי ברכבת חזרה עם כל הקורס באותו הקרון וחשבתי עם עצמי סתם ולפתע נגלתה לפניי תמונה מכוערת מאוד: ל-90 אחוז מהאנשים ברכבת (וכמובן לכל החיילים בקורס) יש פלאפון שמחובר למטען שמעל למושב שלו וכל אחד מקליד או בוהה במסך. פשוט רואים מקומות ישיבה, עם כבל חשמלי שיוצא מכל מושב לשקע שלמעלה. עד הקורס בכלל לא חשבתי על זה כי כל החברים שלי כמעט ולא התעניינו בפלאפונים ותמיד התקשורת הייתה נורמלית ומבוססת על "פנים מול פנים" ופלאפון היה צץ רק כשצריך שיחה או סתם לבדיקה קצרה באינטרנט. אבל עכשיו זה ממש מקשה עליי בקורס ובאופן כללי הבנתי כמה התופעה הזאת של פלאפונים היא תופעה מגעילה. אני ממש מתגעגע לתקופה של לפני 5 שנים ואחורה כשפלאפון היה רק לשיחות, מוזיקה ואולי קצת מעבר לזה... =(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוף למה המציאו את הפלאפון?? - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    15/10/2013

דור שלום,
    אני איתך. לגמרי!!!
    להערכתי קשה לנו עוד להבין ולהעריך את השינויים החלים בדפוסים החברתיים והתקשורתיים של חיינו - בכל תחום.
    אני רק יכולה לחזק את ידיך בקו החשיבה שלך, בעובדה שאתה גם - כמו שאר אנשי הקורס - בחור איכותי ומעמיק, שיש לך חברים מחוץ לצבא שדפוסי התקשורת איתם הם "נורמאליים"!!!
    אתה תאלץ להיות יצירתי ולחשוב עם עצמך איך אתה מתמודד. מצא דרכים שונות כמו לשמוע מוסיקה, לדבר עם מי שפחות שקוע בתוך הסלולרי ועוד... לגבי קבוצת הווטסאפ זו בהחלט מכשלה היות שאכן קבוצה אינטרנטית כזו יוצרת שייכות וחיבור. כדאי להסב את תשומת לבם של חברי הקורס לכך שאתה (ואולי עוד מישהו) לא מחוברים אליה...
    בהצלחה מכל הלב,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו