מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עם מתבגרתאילנה21/10/2013
ביתי בת ה-17(בדיוק היום :-) ), חייבת לציין שמאז ומתמיד היו לי בעיות התנהגותיות איתה. כמובן שהגיל הביא עמו קיצוניות בהתנהגות שלה וכך עם היחסים שלנו. קשה לי מאוד לקבל את חוסר האכפתיות הבוטה שלה שזה אומר שהחדר שלה נראה כמו מזבלה (אפילו שעה אחרי שאני טורחת לנקות לה אותו ביסודיות), הלימודים שלה (היום בי"ב) במצב גרוע ביותר. לא מכינה שיעורים לעולם וכמעט שאינה לומדת למבחנים. אפילו להגיע ללימודים בזמן זה דבר שקשה לה מאוד לעמוד בו(וכמעט רוב השבוע פשוט לא מגיעה לשעה הראשונה). אני מבינה שגיל ההתבגרות קשה ביותר אבל...יש בידיי אמצעים שעליי לנקוט כתוצאה מההתנהגות שלה כענישה?? או שעליי פשוט לעצום עיניים כמה שיותר ולסבול בשקט עד שהגיל הזה יחלוף???? בעלי הרבה יותר קשה כלפיה בתגובות שלו ואני משתדלת להיות רכה יותר ולהבין. מה לעשות?? להגביל בשעות היציאה שלה? לאפשר או לא שחבר שלה יישן אצלנו? לקחת לה את הפלאפון?... פשוט חסרת אונים נוכח כל השאלות שמציפות אותי לאחרונה. תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם מתבגרת - תגובה
ד''ר נלי שטיין21/10/2013אילנה שלום,
אני מתארת לעצמי שמאוד קשה בבית וקשה עם בתך. אני שומעת על שתי גישות מצדך ומצד בן זוגך - מה שלא מקל ולא באמת משנה את התנהגותה. לנוכח האופן בו היא מתנהלת אני בהחלט יכולה לחשוב על צמצום בעזרה הניתנת לה, במיוחד ביחס לניקוי חדרה! הלימודים הם עניין שלה ולגבי החבר הרי שיש לשקול. לא למהר להחליט היות שאיני רוצה להדריך אתכם למקום שיהיה קשה לחזור ממנו.
לנוכח הקושי הרב שאת מתארת לא ציינת האם ניסיתם אי פעם להיעזר בייעוץ/טיפול מקצועי. זה יכול להיות הדרכה וסיוע לכם, וזה יכול טיפול עבורה עם הדרכת הורים (או בלעדיה). אני רואה את התנהלותה כביטוי לקשיים שלה ולקשיים אפשריים בקשר הורה-ילד עוד מקטנותה. אולם אלא דברים שאפשר לבחון ולבדוק רק בתהליך מקצועי מעמיק יותר.
אני ממליצה לעשות זאת.
ובינתיים בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)