מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצבת גבולות גיל 12מיכל22/10/2013
שלום אני בת 35 אמא לשני ילדים הגדולה בת 12 והקטן בן שנתיים. אני נשואה בשנית. אני מוצאת את עצמי מידי יום מתוסכלת מול הילדה שלי שהיא נמצאת בטרום גיל ההתבגרות. מדובר בילדה שמצטיינת בלימודים.. יש לה המון חברים וחברות. מאד חכמה וחברותית. לאחרונה "(מזה שנה) כל דבר מרגיז אותה וכל דבר שאני מבקשת ממנה היא מתעצבנת. היא מבלה המון מול המחשב ובפלאפון שלה היא מתכתבת כל היום כמעט עם חברות בטענה "של האמהות מרשות לילדיים שלהם לבלות המון זמן במחשב " כשהיא מגיעה מבית הספר היא באופן אוטומטי מסתגרת בחדרה ומתחילה עם ההתכתבויות שלה. אציין שהיא לא ככ אוהבת לקחת חלק במטלות הבית. מדובר במטלות מינימליות כמו למשל סידור החדר לטאטא חשוב לי מאד שהיא תבין שיש גם חובות מלבד זכויות , היא מקבלת המון המון מאיתנו כהורים וגם מסבא וסבתא... כל מה שלבה חפץ היא מקבלת ואני תמיד מנסה לדבר אל לבה.. שיש בבית גם חובות. לבסוף היא עושה מה שאני מבקשת אך עם פרצופים ותמיד אני מוצאת את עצמי מתזכרת אותה לגבי מקלחת א ערב א צהריים.... היא עושה פשוט דבריים ללא מוטיבציה.... איך אני אמורה לגרום לה להבין ולעשות דברים מבלי לבקש מס פעמים כמו למשל להתקלח בזמן להכין מערכת , שעורים וכו.... אני רוצה שהיא תבין שאלו דברים שהיא צריכה לעשות מבלי שאבקש מס פעמים. דבר נוסף היא לא ככ משתפת פעולה במשחק עם אחיה הקטן גם אם אני מציעה לה לבור איתנו לגינה היא מסרבת אין אינטרקציה איתו והיא טוענת שמשחקים עם ילד בן שנתיים משעממים אותה. דבר נוסף ...אני מידי פעם נוהגת לחטט לה בפלאפון ברשתות החברותיות שהיא מחוברת אליהם כדי לראות עם מי מתכתבת וכו..... ולא מזמן גיליתי שהיא מחוברת לרשת חברתית מחול ,ובחור אחד ביקש ממנה להוריד את הבגדים ולפתוח מצלמה , היא חסמה אותו ולא הגיבה לו. שאר ההתכתביות עם הבנות לכיתתה הדיבור מאד זול(לא שלה ספציפי)אבל של בני כיתתה הן מקללות כמו "זונה איפה את תעני" דברים שמאד מפריעים לי , אני לא מסגלת לקבל שהיא נחשפת לרמה כזאת נמוכה.שמתי לב שרוב הילדים מתבטאים בצורה כזאת רוב הסביבה שלה....האם זה בסדר לבקש ממנה להתנתק מכל ילדה או חברה שמדברת בצורה לא יפה ...להתנתק לפחות ברשת החברתית לא להתנתק ממנה כחברה. ובכלל, איך אני אמורה להחדיר בא ערכים שתדע שהדברים הללו ממש לא יפים והיא אמורה להרתע מהם. האמת שנראה כאילו ההורים הם סתם חופרים והם פשוט מאד סקרנים ורואים בנו כמכשול שעומד מולם. סך הכל אני רוצה להגן עליה. מה לעשות .? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות גיל 12 - תגובה
ד''ר נלי שטיין23/10/2013מיכל בוקר טוב,
ניכר מדבריך שאת רוצה בטובתה של בתך. את יודעת כיצד את רוצה לחנכה ולאן להובילה. אולם בתך היא גם אדם (צעיר) משל עצמו. היא זקוקה להנחייה אבל יש לאפשר לה גם לצמוח בדרכה. אני שומעת שהיא מתפקדת יפה בכל התחומים. זה שצריך להזכיר לה שוב ושוב - הרי שזו משמעותו של תהליך חינוכי והורי. בסוף היא תפנים ותדע. אני בטוחה.
אני רוצה לבקש אותך להיות קצת יותר סבלנית, קצת פחות קפדנית. לחזק אותה ולעודדה. היי עם יד על הדופק אבל בלי לתת תחושה של פולשנות וחודרנות. כך למשל אינך יכולה לבקשה לנתק קשר עם כל נערה שמדברת לא יפה... זה שלה ושל חברותיה. את כן יכולה - בעדינות - לברר על קשרים ומסרים לא ראויים (וגם פה להזכירך היא פעלה נכון ובתבונה!).
לסיכום, מה זה אומר? זה אומר שסבלנות... סבלנות... סבלנות והיא עוד תגלה את אחיה הקטן... פשוט עוד לא עכשיו...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)