מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 16 עם מעשי קונדסאייל11/11/2013
היי
לביתי בת ה16.5 יש קטע עם מעשי קונדס ונזקים.
לא אחת היא עשתה כל מיני מעשי קונדס עם חברות שגרמו נזקים ולעיתים אילצו אותי לשלם עליהם. מין תחביב כזה לעצבן אנשים, למשוך תשומת לב
השבוע היו אצלה 2 חברות.
כעברתי ליד חדרה ראיתי אותן מציצות מהחלון וזוממות מעשה קונדס.
הזהרתי אותה שלא תחשוב על משהו בכיוון.
לאחר חצי שעה דופק אצלי בדלת השכן, מלא זעם, בטענה שתפס על חם את ביתי וחברותיה מעיפות קופסת פח ישנה לשמשת המכונית שלו וגרמו נזק.
חוייבתי לשלם 200 ש"ח.
קראתי מייד לבת והחברות, והיא נאלצה להודות במעשה.
נתתי לה מיידית עונש לשבת שעה שלמה על הכסא. היא נשלחה לחדר עבודה שלי. בנוסף היא קיבלה ריתוק ליומיים. קצת הובכה מהחברות ובכתה, אבל הבינה שזה המחיר.
אח"כ הזמנתי את הורי החברות שחיכו בסלון, הן הגיעו אלינו, ו2 החברות קיבלו ריתוק לשבוע ונסעו עם הוריהן הביתה. הם השתתפו בתשלום.
השאלה היא האם לדעתכם העונש שנתתי הוגן ותואם את המעשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 16 עם מעשי קונדס - תגובה
שלי ורדי11/11/2013שלום לך מיכל,
ביתך בת 16, העונש של ריתוק על כיסא לא מתאים לגילה ולא קשור כלל למעשה שעשתה, להיפך עונש זה מנציח עוד יותר את תחושתה שהיא ילדה קטנה, לא אחראית למעשיה. אני לא חושבת שזה ישפיע לטובה במשהו. עדיף להציע לה לעשות איזו עבודה ולשלם את חקלה בתשלום ששילמתם לאיש על הנזק שנגרם. כך היא תתאמץ ותרגיש איך מרוויחים כסף. היא גם תרגיש יותר נכון את אחריותה האישית במעשה. בגיל זה, עדיף לקיים שיחות ודיאלוג, הסברים. עדיף תמיד שה"עונש" יהווה לקח שקשור למעשה וגם מאפשר לה איזשהי צמיחה התפתחותית., אם אפשרי תמיד הדבר.
בנוסף, חשוב לשבת ולשוחח איתה, להבין את עומק המניעים שלה למעשים אלה. לא פעם אחת אלא כמה פעמים. נראה שהיא צריכה להתפרק, שיש לה איזשהי תוקפנות פנימית שמביעה אותה בדרך זו, כלפי אנשים זרים דוקא. יש לה רווח מסוים בלראות אנשים ללא שליטה ואת עצמה בשליטה. המעשים הם ללא שיפוט מציאות, יש להם אופי מרדני גם כלפיך כאם, כי הזהרת אותה קודם לכן ולא נשמעה לך. זה מדאיג מאד.הנערה זקוקה לשליטה בחייה ולתחושה שהיא אינה חסרת אונים, הנה חומר למחשבה....
בהצלחה,
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)