אמא מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מודאגת
    תמר
    22/11/2013

שבת שלום, בני בכיתה ז' בן 12, נולד באוקטובר (לא השארנו אותו בגן ולדעתי עשינו טעות) יש לו קושי עם אינטרקציה חברתית ונוהג לעיתים להיות די שלילי, בבית הוא שומע הרבה חיוביות ואני מעודדת את ילדי להיות חיוביים.הוא הקטן משתי בנותיי שהן בנות 17.
    בעלי ואני עסוקים בלי סוף בבני, אם זה בלימודים שלו, בפן החברתי שלו, אנו מוצאים עצמנו מתעסקים יום יום איתו. הוא צמא מאוד לחברים אך אינו יודעת לשמור על קשר, גם אם מוצא לו חבר אחרי מס' פעמים הוא מוצא מגרעות אצל אותו החבר, ואם לא מוצא אז לא יודעת לשמור על קשרים. אנחנו מוצאים עצמנו מציעים לו מה לעשות ולהתקשר אחרת הוא "נרדם" ויושב כל הזמן במחשב. כואב לי כל כך לראות שהוא לא מסתדר בנושא החברתי-מה גם שבלימודים לא קל לו והוא נעזר במורה פרטית שהשנה יש תוצאות יפות מאוד לאחר השקעה מרובה. הוא ילד חכם מאוד, וכשהוא במצב רוח טוב אפשר לנהל איתו שיחות-הוא מאוד וורבלי. אבל כשהוא נכנס לקטע השלילי שלו הוא רואה כל שחור ואפילו לא מוכן ללכת לחוג שהוא כל כך אוהב, הוא פשוט מוותר בקלות. אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך לקדם אותו בעניין החברתי, במיוחד שהוא השנה נכנס לכיתהז' וכבר יש חברויות בכיתה שלו .בעלי ואני ממש עובדי עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    16/12/2013

אתי שלום,
    אני מבינה את הדאגות ביחס לבן הצעיר, אך בה בעת רוצה להציע לך (ולבעלך) לנסות קצת להרפות... לתת לו להתמודד עם האתגרים העומדים בפניו. אני יודעת שקל להגיד וקשה לעשות אבל אם הוא ימשיך להיות כל כך מוגן הרי שיהיה לו קשה לפגוש את ההשלכות של העמדה השלילית שלו על יחסיו החברתיים - למשל. בעזרת קשייו הוא שומר אתכם לצידו, שומר על מעמדו כ"קטן" במשפחה ונשאלת השאלה מתי החיבוק הטוב הופך להיות חיבוק דב... קרי, מגביל את הצמיחה וההתפתחות שלו.
    אני גם שומעת על נער צעיר הגדל בבית מאוד אוהב ומחבק ושואלת את עצמי מאיפה העמדה השלילית הזו? האם היא לא מתבססת על תחושות של דיכאון/חוסר אונים/חרדה? הייתי מבררת זאת בעזרת טיפול/ייעוץ נפשי.
    בכל מקרה אני מציעה לכם ללכת להדרכת הורים כדי שיהיה מקום בו אפשר לעבד את הדאגות, מקום שיחבק אתכם...
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו