חבר שלנו חולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבר שלנו חולה
    טליה
    30/12/2013

בוקר טוב, לי ולבעלי יש חבר (בן 55)שהוא למעשה חבר ילדות של בעלי, אנחנו בקשר מעולה איתו ועם בת זוגתו, ילדי מאוד אוהבים אותו ובמיוחד בני שבן 13, עוד בהיותו קטן בני נקשר אליו מאוד. לאחרונה התגלה סרטן אצל החבר וכפי שהמצב נראה זה הולך לכיוון לא טוב בכלל (הלואי שהיה אחרת) אני מאוד מודאגת מתגובתו של בני כשיוודה לו העניין
    מכיוון שבני עבר משבר כשהיה בגיל 9 כשחבר טוב שלו מהכיתה נפטר ממחלת הסרטן, לקח לבני זמן להתאושש, בכלל בני ילד רגיש מאוד. אני מאוד מודאגת שמא יעבור שוב משבר.
    אני מתנצלת מראש שהחשיבה שלי היא כבר לכיוון שלילי הלואי שזה היה אחרת.
    האם לספר לבני על המחלה של החבר שלנו?
    מה לעשות אני ממש מודאגת לא בא לי שבני יעבור שוב משבר, במיוחד שכילד הוא חווה קשיים גם עם מות חברו וגם במסגרת החברתית קשה לו...תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר שלנו חולה

הוספת תגובה

• חבר שלנו חולה - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    30/12/2013

עינב שלום,
    אני מאוד מבינה את הצורך שלך להגן על בנך, אך מזכירה לך שזה לא ניתן לעשות באופן מלא. מה שעוזר להתמודד - פעמים רבות - זו הדרגתיות במסירת ההודעה, מתן שהות לעכל את הבשורה המרה והרבה תמיכה הדדית.
    הייתי מייעצת לכם לחכות מעט ולבדוק בחודש הקרוב מה קורה עם מצבו הבריאותי של חברכם. נקווה שאולי יהיו שינויים לטובה.... אם לא בשרו לו בעדינו שהחבר חולה, שהוא מטופל, שמחזיקים אצבעות... לא הייתי מסתירה ממנו מידע אם הוא ישאל לגבי סיכויי ההחלמה.
    הביעו עניין ותמיכה באייך הוא מגיב לכך, עודדו אותו ככל שניתן, שפרו בכך את יכולתו להתמודד.
    לא הימנעות אלא התמודדות מוצלחת הן שמחזקות אותנו וגם את בנכם.
    בהצלחה ונקווה לטוב,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו