בזבוז כספים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בזבוז כספים
    אוראל
    26/02/2014

שלום,
    ביתי חיילת לפי ההתנהגות היא עדיין בגיל ההתבגרות לצערי. היא גרה איתי ואנחנו ביחסים טובים עם האבא. היא מקבלת מידי חודש חלק מכספי המזונות בסך כ 2000 שקל לצרכיה בלבד. אני קונה לה במקביל הרבה דברים מה שקורה שהיא מבזבזת את כל הכסף על בגדים
    ואוכל ושבוע לקראת סוף החודש היא מבזבזת את הכסף ןאז היא מבקשת כסף נוסף לקזז מהחודש הבא. אמרתי לה מספר פעמים שהסכום שהיא מקבלת הוא רב ואין סיבה שהיא תגמור אותו לפני שלא לדבר על לחסוך. חודש שעבר נתתי לה 200 ש"ח לפני הזמן וביקשתי ממנה לעקוב ולהתנהל באחריות. החודש היא בקשה שוב ואמרתי לא נכנסים למינוס, היא הייתה בטוחה שאתן לה,שהיא קבעה עם חברה ליציאה ונגמר לה הכסף, אמרתי אין עד סוף החודש, היא התחילה להשתולל להגיד שאני אכזרית ורעה שאני שונאת אותה והיא תתנתק ממני. אני עמדתי על שלי היא יצאה בטריקת דלת. סיפרתי לאבא שלה שהוא גם מודע לביזבוזים שלה.היא חזרה בלילה לא דיברה ויצאה בבוקר לבסיס בטריקת דלת. זה מספר חודשים שאנו מבקשים ממנה להתנהל ומבקשים לדעת על מה היא מוציאה סכומים גדולים כאלה במשך זמן קצר, לא קיבלנו תשובה ברורה. ברצוני לדעת האם נהגתי
    נכון או בקשיחות יתר ומה עלי לעשות להבא. תודה על תשובתכן המהירה.
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בזבוז כספים

הוספת תגובה

• בזבוז כספים - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    02/03/2014

אור שלום,
    צר לי על העיכוב בתגובה, והנה תשובתי:
    אני סבורה שנהגת נכון, ואסביר מדוע. זה ישמע קצת מורכב אבל למעשה דווקא במקום בו אנחנו שמים גבולות, ו/או מתסכלים את ילדינו, הם צומחים פעמים רבות - ובאופן חיובי ובונה.
    הסבר: מילים לא מספיקות, וברגע שאת החלטת שאינך מוכנה להיות יותר בתפקיד האימא המיטיבה ללא גבול (אימא = בנק) תסכלת אותה, אבל למדת את בתך גם שיעור חשוב בחיים. רק שימת גבול עקבית, מצדך ומצד האבא, תוך אמירה שאתם רוצים את טובתה - גם אם כרגע היא לא רואה זאת - יכולה לעזור לה לעשות שינוי.
    יש לציין שחשוב שתמשיכי להיות עקבית, למרות הלחצים הרבים והתקפי הזעם מצידה.
    בנוסף, כסף בעיני הוא לא רק כסף... כדאי לברר מה באמת בתך צריכה ממך (ומאביה). על איזה צרכים נפשיים הכספים יושבים. האם מתן כסף הוא בבחינת אישור לכך שהיא אהובה/רצויה/חשובה לכם? האם זו דרך לדרוש מכם "לכפר" על ההחלטה להתגרש? חומר למחשבה.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו