הגיינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגיינה
    תמר
    01/03/2014

שבוע טוב, ביתי בכיתה י"ב לא שומרת על הגיינה אישית . אני אישה מאוד נקיה ואסטתית וגם ביתי בת ה15 בדיוק כמוני, גם בעלי כזה. אך ביתי הגדולה יכולה לא להתקלח יומיים ולא לחפוף את השיער שלושה ימים למרות שהוא שומני מאוד, ציפורנים של הידיים שלה מלוכלכות והלק שלה כשמתקלף היא לא טורחת להוריד עד הסוף אלא מסוגלת ללכת איתו שבוע שלם כשהוא בצורה זו. היא לא אוהבת למרוח קרם גוף או קרם ידיים. החדר שלה רב הזמן חשוך- אני פותחת לה את התריס כדי שתיכנס שמש. גם כשמנקה את האיפור משאירה את צמר הגפן על הכיור ולא זורקת לפח. כל מה שקשור להגיינה אישית -רחוק ממנה. מה עלי לעשות-אני ובעלי משתגעים מהסיפור הזה. איך בנים יתקרבו אליה אם היא לא תהיה הגיינית? היתה בקבוצה לאכילה נכונה הפסיקה ללכת ואני רואה שהיא אוכלת בלי חשבון (דבר שהיה אצלה מאז ומתמיד)מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגיינה

הוספת תגובה

• הגיינה - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    02/03/2014

נעמי שלום,
    אכן קשה לשאת את התנהלותה של בתך, במיוחד לאור השוני בינה לבין שאר בני הבית. יחד עם זאת איני יכולה שלא לחשוב שאולי יש משהו בועט ומתריס בהתנהגותה. משהו שהיא לא יכולה לומר במילים ומבטאת דרך הגוף. אולי, למשל, היא חווה את שמירת הניקיון כקפדנית מדי ו/או אינה בטוחה בעצמה כלל לגבי התקרבות של בנים אליה... יתכן שיש לה עמדה מאוד מסוכסכת עם עצמה לגבי מיניותה ונשיותה...
    ריח הגוף, השיער השומני, הלק המתקלף - כולם מעידים על סוג של הגנה, "חומה", בה היא מתעטפת. איני יודעת למה אבל נותנת לך כמה כיווני מחשבה...
    שוב, אני חוזרת ואומרת שאני מבינה שזה מאוד קשה, אבל נסי להעיר פחות, לקחת עמדה הרואה קצת מעבר לניקיון ולהיגיינה האישית.
    כמו תמיד כדאי להיות קצת סבלניים. עד כמה שניתן.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו