ילד בן 12- חוצפן להפליא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 12- חוצפן להפליא
    אמא מודאגת
    11/03/2014

שלום לכולם
    תודה על הפורום. רציתי התייעצות לגבי בני הבכור. הוא כמעט בן 12 בכיתה ו', נדמה שגיל ההתבגרות כבר "נחת" עליו. הוא ילד מאוד מוצלח בלימודים, בלי מאמץ בכלל, מבחינה חברתית מאוד מקובל ושם לא הבעיה. העניין הוא בזלזול שלו במבוגרים ממנו.
    בבית הספר הוא מזלזל במורים ומתחצף ויש מורים שרואים זאת אף בהתנשאות מסויימת.(הזלזול הוא הרבה פעמים בתנועות ידיים מזלזלותאו במבטים מזלזלים) מנהלת בי"ס שעד עכשיו ממנה הוא די פחד, גם שם זה עבר לו ואתמול הוא התחצף מאוד גם אליה וגם למחנכת שלו, שאותה הוא די מעריך. לאחר המקרה הוא התנצל ואמר שלא התכוון - הוא "פשוט התעצבן מידי". שוחחנו איתו בערב, הענשנו על כך אך אני לא בטוחה שזה הצעד הנכון. על אביו הוא גם מתפרץ בכל מריבה שיש להם. תדירות המריבות משתנה,לא משהו קבוע ולא יותר מידי. אליי, אימו, הוא פחות מתחצף כי הוא תמיד טוען שהוא צריך את אמא יותר ואבא לא נמצא הרבה בבית (ו"רק מעניש") למרות שאנחנו מאוד אחידים בדעות שלנו ואני אומרת לו את זה כל הזמן. שאלתי היא האם התפרצויות זעם הם משהו חולף או שאנו זקוקים לערב צד שלישי? מנהלת בי"ס אמרה שאולי אנחנו צריכים למצוא קואוצ'ר בכדי לעזור לו. הילד שמע זאת ואמר לאביו שהוא לא מוכן לשתף פעולה עם אף גורם חיצוני. איך מתמודדים עם זה???? עזרתכם בבקשה ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 12- חוצפן להפליא

הוספת תגובה

• ילד בן 12- חוצפן להפליא - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    25/03/2014

שלום לך,
    את מתארת נער צעיר "מוצלח" מהרבה בחינות אך עם קושי התנהגותי - לשלוט ולווסת בכעס, לנהוג באיפוק, ללמוד לפתור קשיים דרך דיאלוג ולא דרך "התחצפות" למבוגרים. האם יכול להיות שבנך גם רוצה לשלוט במציאות סביבו, כולל הדרך לפתרון הקשיים...
    איני יודעת מה "התהפך" אבל מתרשמת שהוא מאוד כועס, יתכן שהכעס קשור אליכם - המבוגרים הראשונים בחייו.
    אני סבורה שדרך ברורה של מסרים, התנהגותיים, ערכיים ורגשיים, יכולה לסייע לו לעשות סדר מסוים. סימון גבולות בהיר לגבי מה עושים ומה - לא. יחד עם זאת, לא הייתי מציעה פתרון התנהגותי בלבד אלא להרבות בשיחות עמו ולברר מה הוא מרגיש, מה מכעיס אותו וכיצד אפשר לווסת כעס זה.
    בנוסף, אני מציעה לכם ללכת להדרכה הורית בה תוכלו להתייעץ ולקבל ליווי מקצועי.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו