כפיתיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כפיתיות
    חיה
    29/03/2014

בני בן 13, מאד רגיש ופגיע, הוא מרבה לעשות "חשבונות" כמה הוא קיבל לעומת האחר (אחי קיבל אתמול ביסלי ואני לא. אחי הלך לחנות עם אבא בטח קנו לו משהו ואני אפסיד ועוד)
    מה שיותר מדאיג אותי ששמתי לב שלאחרונה, הוא מרבה לשטוף את ידיו, לשאלתי הוא אומר שהוא מרגיש משהו מלוכלך בידיים, לדוגמא ביקשתי ממנו להעביר לי בקבוק (שהיה יבש) מיד אח"כ רץ לשטוף ידיו
    איך אפשר לעזור לו, מה להגיב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כפיתיות

הוספת תגובה

• כפיתיות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    30/03/2014

חיה שלום,
    את מתארת את בנך כנער פגיע הנמצא ככל הנראה במצוקה מסוימת. ההתחשבנות, רחיצת הידיים, העיסוק במה קורה בחוץ מעיד על סערת נפש ותחושת מצוקה. תחושת הלכלוך אינה גופנית בלבד אלא דרך הגוף ודרך רחיצת הידיים הוא אומר משהו על מה נחווה עבורו כ"מלוכלך" בעולם הזה (אולי זה הוא עצמו, מחשבות על מיניות, תוקפנות שאצורה בו ועוד).
    להערכתי כדאי לפנות לטיפול נפשי עבורו, הכולל גם הדרכת הורים עבורכם.
    בהצלחה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך המהירה

חיה
    30/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו