מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסים בין ביתי והחברשולי16/04/2014
שלום רב,ביתח בת 16.5יש לה חבר בן 19מאוהבים עד הגג 1,אנחנו כלל לא מרוצים מהבחירה שלה בגלל איכות הבחור. 2אני כאמא מודאגת שביתי תגיע מוקדם מאוד לקיים איתו יחסי מין..אינני יודעת כיצד להסביר לה שזה עדיין מוקדם ובכלל האם יהיה זה נכון לשאול אותה עד לאן הגיעו ביחסיהם?אני מאוד מודאגת וגם לא יודעת מה לעשות,במיוחד שזה לא הבחור4000 שאני מאחלת לביתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בין ביתי והחבר - תגובה
ד''ר נלי שטיין17/04/2014שולי שלום,
בחירתה של בתך אינה נראית לכך ובכל זאת היא בחירתה כנערה בת 16.5, קרי - שאינה ילדה קטנה. אני יכולה להבין את דאגתך, אך נראה לי שמניסיוני העצה הטובה ביותר שיש לי בשבילך הוא לא לפתוח חזית מולה. כלומר, לעקוב, להיות עם יד על הדופק, להוריד את ההתנגדות הגלויה. באם יירגעו מעט הרוחות זה יאפשר לבתך להתקרב ולהיות מוכנה (אולי) לספר לך על הדברים המרגשים והמטלטלים המתקיימים בעולמה.
לגבי המיניות שלה הרי שיש להניח שהיא מתנסה מינית, גם אם עדין לא קיימה יחסי מין מלאים, ושהנושא לגמרי על הפרק. איני יודעת למה את אומרת שזה מוקדם מדי, היות שעל פניו זה נשמע גיל סביר (איני מכירה את בתך ואת בשלותה הנפשית)... מדובר בקשר של אהבה, קשר ראשוני עם כל ההתרגשות שהראשוניות מביאה עמה... בעיני זה נשמע מצע טוב להתחיל להתנסות מינית.
אל תשאלי אותה אבל אמרי לה שאת כאן, שאם היא רוצה לדבר את מוכנה להקשיב, שאם היא מתלבטת את מוכנה ללוות... שאם היא רוצה לבחור אמצעי מניעה - את מוכנה לשוחח על כך...
זכרי שלא מדובר בקשר לחתונה וככל שתתנגדי פחות כך היא תרגיש פחות צורך להילחם על בחירתה!
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)